lørdag 27. februar 2010

Nytt prosjekt

Jeg har begynt på tett-i-flett-jakken i dag. Strikkes i en tråd extra fine merino og en tråd mohair silk, begge fra Pickles. Ble litt lei av rettstrikken på babyteppet, og må jo ha denne jakka nå mens det er kaldt. Er litt spent på resultatet. Den strikkes på ganske tykke pinner og garnet er ikke veldig tykt. Håper den ikke blir for "slask'ete"..

torsdag 25. februar 2010

Internettbutikker...

...er spennende og super-praktisk, men også litt skummelt.
Det er så lett å handle! Ikke si det til mannen, men i dag bestilte jeg meg to hesper med Lucca merinoull fra nettbutikken Villepinner. Fargen var så nydelig, og jeg trenger jo virkelig et godt varmt sjal...gjør jeg ikke? Lucca ullen er ikke så dyr heller, og den er utrolig myk og varm!
Gleder meg til den kommer!

onsdag 24. februar 2010

One down, one to go...

Jeg har laget ferdig en vaffel-gryteklut og en raggsokk. Grytekluter er et sånt prosjekt jeg alltid har i gang. Det er "vente-prosjektet" mitt, sånt jeg har i veska og tar opp hvis det blir en anledning... Hekles i "cotton" fra Stoff og Stil.

Raggsokken er min første. Det tok litt tid før jeg fant en oppskrift jeg likte. Denne er fra "Strikkeboka" av Gerd Fjellanger. Super bok. Sokkene strikkes i Viking sportstragg i en super rosa-melert farge!

Men, disse må også ligge litt på vent, da babyteppet er et mer pressende prosjekt.

tirsdag 23. februar 2010

Ferdig vest og nytt prosjekt

I helgen ble ullvesten min ferdig!
Den er som nevnt tidligere strikket i 100 % økologisk ullgarn fra Jarbo garn. Brukte ca. 250 gram - litt over to hesper. Garnet er deilig og mykt, litt ujevnt spunnet og jeg likte det kjempegodt. Er akkurat nok igjen til en liten lue eller noe...
Vesten er strikket i perlestrikk med utgangspunkt i bievesten fra Pickles (fellinger osv.).


I helgen laget jeg meg også noen maskemarkører av en liten rest hvitt bomullsgarn og noen fine perler jeg hadde igjen etter et annet prosjekt.
Da jeg kom hjem i dag fant jeg disse deilige strikkepinnene i postkassen min. Det er str. 9 og 10 til de utskiftbare strikkepinnene mine. Bestilt fra nettbutikken "todamer" på søndag!
Og da skal det bli tett-i-flett-jakke fra Pickles i fargen "knall kornblomst". Jeg er litt nervøs, jeg har aldri strikket noe så stort og jeg har heller aldri strikket fletter før, men en gang må jo være den første. Eller hva?


Men først må jeg strikke ferdig babyteppet. Det er til en tidligere klassevenninne og lille Julie, som vidunderet skal hete, har allerede kommet!

tirsdag 16. februar 2010

Garnslanking...


...er ikke så lett! I dag ble tre nøster Trysilgarn fra Europris med meg hjem. Fargen var så fin og jeg har det perfekte prosjektet i tankene. Da jeg kom hjem lå det en pakke til meg i postkassen. Det var et hespe L.O.O.Y økologisk garn fra Jarbo, det jeg ventet på til vesten min. Og så var det et lite nøste Bris fra Gjestal i fargen fuksia. Dette garnet er tiltenkt et sjal/hals fra februarutgaven av "simply knitting".

Da ble det + 300 i garnlageret da...

mandag 15. februar 2010

Ris og ros

Først litt ris, så kan vi ta den koselige delen etterpå...

Risen går til CUBUS!
På fredag før morsdag var jeg på Cubus for å kjøpe sokker til mamma'n min. Ullsokker selvfølgelig, det er det eneste det går i her om dagen.. Det jeg er irritert på er den villedende merkingen av sokkene (og sikkert alle andre produkter i butikken...). De forskjellige sokkeparene er identisk merket med ordet wool i store bokstaver på forsiden, mens leser man på baksiden ser man at det er stor forskjell på hvor mye ull de faktisk inneholder. Det ene paret var ganske riktig 100 % ull, det neste inneholdt 70 % akryl og det neste inneholdt kun 9 % angora og 10 % ull! FY!

Rosen derimot går velfortjent til STRIKKEGLEDE.NO!
Av mannen til jul fikk jeg det deilige luksussettet med utskiftbare strikkepinner fra Knitpicks. Mannen hadde bestilt de gjennom Strikkeglede. Pakken kom visstnok etter bare et par dager ferdig innpakket og i god tid før jul. Mannen var imponert!
Desverre var koblingene i vaieren litt dårlige i det settet jeg fikk. Jeg tok kontakt med strikkeglede-damene og etter en kort uke kom nye vaiere i posten. Raskt og effektivt, snakk om god service!

lørdag 13. februar 2010

Mannen får denne presskanne-varmeren i valentinesgave. Den er strikket i dobbelt østlandsgarn fra Nille. Det gikk med i underkant av to nøster. Garnet er litt stivt for min smak, men det egnet seg forsåvidt godt til dette lille prosjektet. Dessuten fikk jeg brukt litt fra lageret.
I tillegg får mannen en bok som han ønsker seg, så da håper jeg han blir glad.


Ellers så ligger nå ullvesten min på vent.. Jeg gikk tom for garn og venter nå på nybestillingen. Vesten strikkes i L.O.O.Y. økologisk garn fra Jarbo garn. Garnet er løst spunnet og gir vesten et rustikt utseende. Gleder meg til den blir ferdig, tror den blir veldig god og varm.


En riktig hjertelig valentinesday til alle!mandag 1. februar 2010

Garnlager

I entusiasmen over å ha startet egen blogg, bega jeg meg i stad ut på en kjempeoppgave.
Jeg telte opp og ryddet opp i garnlageret mitt.. Og det var blitt mye mer enn jeg hadde trodd.Det var faktisk så mye som 7125 gram garn! Over syv kilo garn... jøjemei...


Mye skyldes en tur til garnutsalget på Sandnes fabrikken i Stavanger sammen med min svigerinne. Nå har jeg inngått avtale med mannen, jeg skal slanke lageret ned til fire kilo innen utgangen av 2010 (han sa 3,5 - men det tror jeg helt ærlig jeg ikke klarer, så det ble 4) OG jeg skal ikke (så sant jeg klarer...) kjøpe nytt garn uten at det er helt nødvendig for å få et prosjekt til å bli ferdig. Dette blir hardt!


Når jeg allikevel tok bilder av garnet mitt, slenger jeg like gjerne på et bilde av nøstene som ble med meg hjem fra Thailand. 1 nøste "Electra" mohairgarn med paljetter, 3 nøster "Binaro print" blankt og fargerikt og 4 nøster "Bozo" melert rosa ullgarn.

1. blogginnlegg

Jeg har tenkt lenge på å lage meg en hobbyblogg, men har ikke tatt meg tid til det...før nå.
Det måtte altså en egenmeldingsdag til...

I første innlegg tenkte jeg å fortelle om noe flott som ikke skjer hver dag. Mannen og jeg kom nemlig nettopp hjem fra bryllupsreise i Thailand. Det var deilig det! Anbefales!

Men, denne bloggen skal jo i hovedsak handle om strikking og hekling og garn og sånn...


Og det kommer nå...


Mannen hadde nemlig vært så grei at han (mens jeg lå å slanget meg på en solstol med andre boka i twilight-sagaen) hadde lett seg fram på internett til en strikkebutikk som kona skulle få besøke da vi skulle tilbake til Bangkok en tur før vi skulle hjem. Snille mannen!

Butikken het "Big knit cafe" og var himmel for en strikkeentusiast som meg. Bare se her...


Butikken/kafeen var smakfullt innredet i en "shabby-chic"-stil og bestod av hyllerader med morsomme og flotte garnkvaliteter. Det var kanskje mer akryl-blandinger enn jeg kunne ønske meg, men jeg fant noen fine ull-kvaliteter som fikk lov å være med hjem da.. Det var ikke spesiellt billig, tatt i betraktning at Thailand normalt er et billig land for oss nordmenn, menmen...

Langs vinduene i rommet var det små border, så man kunne kjøpe seg en kaffe og en kake og sette seg ned med en bok eller avis som man lånte i bokhyllen. Dette satte mannen pris på mens jeg trålet hylleradene.. Noe for enhver med andre ord.

Jeg tok min tid i butikken, men jeg syntes ikke noe synd på mannen, for vi visste begge at neste stopp på turen var hans valg... En (nerdete) hobbybutikk...