lørdag 28. august 2010

Høst

(bildet er lånt fra pickles.no)

Nå er høsten kommet. Endelig?! Jeg er hvertfall veldig glad i høsten. Det blir gradvis kaldere og man kan pakke seg inn i deilige, tjukke strikkejakker og myke fleecedresser. Kveldene blir mørkere og jeg kan finne fram igjen alle de fine lyktene og kubbelysene min. Og jeg kan med god samvittighet pakke meg inn i et tykt ullpledd på sofa'n med et strikketøy i fanget og en bra film på tv'n. Om sommer'n får jeg alltid så dårlig samvittighet - tenker at jeg burde vært ute i sola.
En annen ting jeg ikke savner er veps og mygg og brennenesle og alle andre ting som stikker og brenner. Jeg reagerer nemlig ganske kraftig på sånne ting - hovner opp til dobbelt størrelse og er ute av stand til å bruke (i denne omgang) venstrehånda i flere dager. Det går selvfølgelig kraftig utover strikkingen. Det er ikke så lett å strikke med en hånd.. Men jeg lover å komme sterkere tilbake.

lørdag 14. august 2010

Litt nytt

  • Bloggen har fått nytt utseende
  • Etter ni fargeprøver på veggen er stuens nye farge bestemt
  • Og nytt prosjekt er påbegynt med garnet nevnt i dette innlegget

Fortsatt god lørdags kveld!

onsdag 11. august 2010

Barndomsgave

Da var gaven til "tanteungen" avlevert. En nydelig, liten gutt som akkurat har lært seg og gå.

Jeg har strikket "Barndomsgenser i ny versjon" fra Pickles. Et enkelt og greit mønster som gikk rimelig fort å strikke.
Genseren er strikket i dobbel tråd babyull fra Gestdal. Den er strikket i et selvutregnet mønster til ca. halvannet år, men ble nok litt stor. Den veier 300 gram, så det gikk altså med 6 nøster, 2 blå og 4 grå.
Jeg strikket en vrangbord nederst på ermene istedenfor de rillene som mønsteret siser det skal være. Syns det hang bedre sammen med resten av mønsteret.
Jeg noterer at garnlageret er sunket til (7800 - 300) 7500 gram. Det minker!

mandag 9. august 2010

Jeg ble ferdig!

Jeg strikket og strikket for å få dette sjalet ferdig til helgens bryllup i Ålesund.

Onsdag kveld kom jeg ikke i seng før godt over midnatt.

Og torsdag strikket jeg siste bit og felte av i bilen på vei oppover.

Sjalet ble blokket fredag, på treningsmatten til onkelen til min mann, og tørket akkurat tidsnok til formiddagsbryllup på lørdag. Ålesund bød på vestlandssommer - typisk vær for et lett sjal (hvertfall for en frysepinn som meg). Perfekt!

Sjalet er strikket av Drops alpakka etter denne oppskriften. Det veier i underkant av 250 gram, dvs 4,5 nøster. Etter oppskriften skulle det vært fire rader med mønster nederst, men etter to orket jeg ikke fler. Jeg strikket den minste oppskriften, men sjalet ble mer enn stort nok.
Det er første gang jeg har strikket noe med hullmønster. Jeg tuklet endel i starten, men når jeg først kom i gang, gikk det forsåvidt fort og greit. Tror det skal bli flere sjal etterhvert.
Jeg noterer 250 gram fratrekk i lageret. 8050 - 250 = 7800 gram.


onsdag 4. august 2010

Det er ikke så lett!


Vi skal male stua. Nå har vi snart bodd i leiligheten vår i tre år. Da vi flyttet inn malte vi stue og gang i en gursje-gul-grønn-beige farge som jeg egentlig aldri har vært 100 % fornøyd med.


Men det å finne "den perfekte fargen" har vist seg å være fryktelig vanskelig. Jeg skal ha en lys brun farge, som ikke brekker i gult eller rødt, men heller i grått. Inni hodet mitt vet jeg akkurat hvordan den ser ut. Det er bare det at jeg ikke finner den utenfor hodet mitt dvs. i fargehandelen..

Hittil har vi prøvd 4 forskjellige beige-brune farger. Fra venstre: Hvit lin (altfor grå/hvit), Sand (for lys og for lik den ekle fargen vi allerede har), Marrakesh (flott, men litt mørk) og Delikat (for mye rødt).
Så langt er Marrakesh favoritten - hvis man kan kalle det det - for den er jo feil. Skulle hatt den litt lysere, men "tonen" i fargen er perfekt. Brun, ikke gulbrun eller rødbrun...
Jeg har nå prøvd alle de fargene som ligner det jeg vil ha som Jotun/Lady har å tilby. Til uka går turen videre til Flügger..
Forøvrig holder jeg i dag på med "ni-strikking" på sjalet mitt. Det siste bryllupet er nå i helgen. Hvis det noengang skal bli ferdig - så er det nå. Hvis ikke øker sjansen for at det havner nederst i strikkekurven betraktelig..