fredag 19. november 2010

København, sa du?

Nei da, ikke København denne gangen.. Den dumme båten fant på å brenne litt på onsdag og dermed ble det ikke noen danskebåttur for meg og mannen. Skikkelig kjedelig, egentlig..


I stedenfor fikk jeg laget ferdig julegave nr. 2 - en lue til en kamerat. Strikket i dobbel tråd Gjestal babyull på pinne 4. Garnet var rester fra diverse prosjekter. Jeg bruker mye babyull fra Gjestal. Den er billig og veldig god å strikke med. Blir alltid et jevnt og fint resultat. Et av mine favoritt bruksplaggarn!

Det gikk med ca. 70 gram. Jeg skriver det av på garnlageret og føler meg kjempeflink som har brukt opp litt rester!

I går kveld kastet jeg 168 masker på pinnene med det hittils tynneste garnet jeg har strikket av (som har vært med enkel tråd). 100 gram Lucca fino fra lageret håper jeg skal holde akkurat til en "rullegenser" fra nøstebarnboka til "tanteungen" min. Jeg har bare 100 gram, og det er lenge siden jeg kjøpte garnet, så det må bare holde. Jeg har (foreløpig) ingen plan B. Jeg krysser fingrene!

onsdag 17. november 2010

København

Til helgen skal mannen og jeg på kjærestetur til København. Jeg gleder meg kjempemasse!
Skal bli deilig med litt avslapning sammen med mannen min etter tettpakket høst!

Forresten...
Er det noen som har noen gode tips til flotte garnbutikker i København?

mandag 15. november 2010

Dukketeppe

Teppe til en dukkeseng som skal auksjoneres bort på kirkens julemesse til helgen. Teppet er strikket av bittelitt over to nøster Fiesta fra Sandnes garn. Garnet ble kjøpt litt uten mål og mening da jeg og svigerinnen var på fabrikkutsalget til Sandnes garn i fjor. Garnet er ikke en favoritt. Det deler seg ganske lett og har litt for mye akryl i seg for min smak, men som dukketeppe for ivrige små jenter blir det sikkert holdbart og flott. Mønster er basert på et Drops mønster.

lørdag 13. november 2010

Ny sofapute

Jeg har strikket meg en helt enkel sofapute. Den er strikket av fire nøster Iglo fra Europris. Burde kanskje vært fem nøster, den strekker seg litt. Men garnet var fra lageret, så da ble det bare fire.
Knappene er fra en gammel knappeboks jeg har arvet fra en tante av pappa. Kommer kanskje et lite innlegg om den en annen gang.
Nå pakker jeg strikkebagen for en kort helg på hytta. Gleder meg til mye strikketid foran peisen, men mannen hogger ved..

tirsdag 9. november 2010

Ferdig hals

Den første julegaven er ferdig strikket. Vridd hals fra Pickles i Abuelita tjukk merino. 100 gram garn rakk akkurat til en hals i passe lengde. Halsen ble strikket på en kort uke. Jeg skal lage et par til av denne, tror jeg.. Når shoppingforbudet er over skal jeg strikke meg noe selv i dette garnet. Det var helt fantastisk mykt! En ny favoritt!
Har vært litt sløv på garnlageroppdatering i det siste ser jeg..
Lageret var 7300 gram. Så kjøpte jeg 300 gram garn fra Pickles. Det blir 7600 gram. Og minus 100 gram i ferdig hals. Det vil si at jeg er på 7500 gram nå, det.


På pinnene for øyeblikket er dette rosa "vidunderet". Skal bli til et dukketeppe til en seng som skal auksjoneres bort på julemessa i kirka.