torsdag 30. desember 2010

Årskavalkade

År 2010 har vært et produktivt år. Mitt første år som "aktiv strikker" og mitt første år som blogger. Siden jeg startet bloggen min den 1. februar i år har jeg ferdigstilt 25 strikke- og hekleprosjekter.

Det har blitt luer, skjerf, sokker, tepper, puter, presskannevarmer, vester, gensere, jakker osv.

Mange har nytt godt av min nyvunne strikkedille, men mest har det kanskje blitt til meg selv..

Jeg har strikket og heklet året rundt, om enn med litt oppsving i julemesse- og julegavetider.

Mange farger har det også blitt og merkelig nok har rosa blitt den store vinneren i år.

Til neste år håper jeg å få produsert minst like mye, og gjerne prøve meg på litt større prosjekter.
Dette blir sannsynligvis det siste innlegget i år, og jeg ønsker dere derfor riktig godt nytt år! Vi sees i 2011!

tirsdag 28. desember 2010

Jul, jul, strålande jul!

I år har jeg feiret jul sammen med min manns familie i et gammelt hus i en liten bygd på Sunnmøre. Der var det strålende julevær og skikkelig winter wonderland.

En meter snø på flatmark, rundt 13 minusgrader alle dagene og tykk frostrøyk på fjorden.

Huset er "arvegods" og har blitt pusset opp endel i de senere år. Bl.a. har det fått innlagt vann og moderne bad og kjøkken. Gamle kakkelovner varmer opp stuene.

Et skikkelig "julehus". Huset har vært ubebodd i lengre tid og vi var nok de første som feiret jul her siden starten på 70-tallet.

Klarte til og med å få gjort ferdig siste julegaven før vi dro avsted. En enkel vest til min mor etter mønster fra Drops. Strikket i fem nøster Iglo fra Europris. Tjukk og varm i disse kalde tider.
På pinnene nå er et enkelt rilletrikket sjal til meg selv, strikket i Nepal fra Drops.

fredag 17. desember 2010

Pepperkakehus

I mangel på ferdigstilte håndarbeidsrelaterte prosjekter å vise frem legger jeg herved ut et bilde av resultatet av gårsdagens pepperkakehuspynting med jentene.
(Ps! Jentene i mitt tilfelle er ikke to-tre søte små avkom, jeg er ikke kommet så langt. Jentene er fem av mine nærmeste venninner. Vi har faste jentekvelder hver måned. I går var det juleavslutning hos meg.)

Nå har det seg sånn at dette er et "ferdighus" fra Rema 1000, vi laget ikke de byggtekniske tegningene selv. Dessuten bestemte vi oss for at selve pepperkaken smaker skikkelig dårlig om en måneds tid (når det er jentekveld igjen), derfor skulle hver eneste bit inneholde mest mulig godis. Det resulterte i at huset var nestem umulig å sette sammen og måtte støttes opp av sjokolade langs langveggene! Men det står enda!

Det står enda jenter! (...selv med egendesignet "inngangsdør"!).

mandag 6. desember 2010

Julekalender

Ser at de fleste bloggerne her viser fram bilder av julekalenderne sine. Og jeg kan jo ikke være dårligere. Viser derfor fram min og mannens kalender. Vi kjøper tolv gaver hver og henger opp slik at vi får gave annenhver dag fram mot jul. I dag var det min tur, og mannen hadde laget et gavekort på middag med show på Wallmanns salonger. Dit har jeg lenge hatt lyst til å gå og den 20. desember er dagen. Jeg gleder meg!

Selve kalenderen er den mannen hadde da han var liten. Den er hjemmelaget og skikkelig upraktisk. Tallene går fra 1 til 12 på den ene siden og fra 13 til 24 på den andre siden - det betyr at når vi kommer til den 12. så tipper hele kalenderen! Det er derfor mange av gavene ligger på gulvet med en laaaang tråd opp til riktig tall. Planen har lenge vært å lage en ny, men desember kommer like brått på hvert år... Kanskje 2011 er året...?

Strikket pute nr. 2

Jeg ar strikket en pute til tante i julegave. Brukte 4 nøster Iglo fra Europris. Liker så godt det garnet. Strikket på pinne 7 gikk puten kjapt og greit, ferdig på litt over en uke. Garnet ble kjøpt til prosjektet, så ikke noe fratrekk på lageret.

Mønsteret har jeg laget meg selv:

Forstk: *2 vr, 4 r, 2 vr, 8 rett* fra* til * tre ganger, avslutt med 2 vr, 4 r og 2 vr
Bakstk: 44 r

Jeg strikket på rundpinne nr. 7, 80 cm og flettet på hver tiende omgang. Strikket til arbeidet målte 40 cm og sydde igjen i topp og bunn. Vips! Ferdig julegave!

På pinnene nå er enda et lite prosjekt i Iglogarn. En julegave til mamman min. Deretter er det en liten gave igjen til lillesøster, og så er gaveproduksjonen for i år i boks. Da er det bare handlingen som står igjen.. Men først må jeg få lønning..