mandag 31. januar 2011

1 år! ..og blogglotteri!

I morgen, 1. februar, fyller bloggen min 1 år!!
Det har vært et lærerikt og spennende førsteår, og i anledning dagen gir jeg derfor vekk en garnpakke bestående av ikke mindre enn 10 nøster ulikt ullgarn. Pakken inneholder bl.a. kitten mohair, viking alpakka og robust sokkegarn.

Det eneste du behøver å gjøre for å være med i trekningen er å kommentere på dette innlegget før kl. 12.00 på søndag (6.2.). Jeg trekker en heldig vinner i løpet av ettermiddagen/kvelden på søndag. Lykke til!

søndag 30. januar 2011

Boblelue

Mønster: Boblelue fra Vridd og vrang
Garn: Mitu fra Rauma uldvarefabrikk
Pinne: 4

Jeg strikket denne luen tidlig i januar. I helgen ble den overlevert til mottaker som feiret 25-årsdag med utegrilling i skogen - da passet det bra med en ny lue. Mønsteret var forholdsvis enkelt strikke og garnet, som er et nytt bekjentskap, var deilig varmt.

fredag 28. januar 2011

Garnlager-vente-prosjekt

Jeg har bestemt meg for hva mitt første store prosjekt (se strikkemål til høyre) skal bli. Jeg skal lage uglegenser og garn er bestilt på 123knit. Mens jeg venter på at garnet skal ankomme har jeg begynt på et garnlager-prosjekt. Fem nøster duett og ett nøste shine fra Sandnes garn-fabrikkutsalgsturen med svigerinnen er i ferd med å bli et sjal. Bilde i "helfigur" kommer når det er ferdig.

Når vi snakker om garnlager...
Har du sett denne dama? Kom over link på strikkeoppskrift.com.
Måtte selvfølgelig sende linken direkte til mannen. Og han klager over mitt velorgniserte 7 kilos lager?!

søndag 23. januar 2011

Ferdig vaffellue

Jeg fikk, som sikkert mange andre strikkere, Pickles favoritter-boka til jul. Og den måtte prøves. Førstemann ut ble vaffellua. Har lenge hatt lyst til å strikke den. Har strikket den i en tråd lucca merinoull og en tråd tynn alpakka fra Drops på pinne 4. Begge garn fra lageret. Den ble kjempefin. Passe tjukk og god og varm. Veier 90 gram.

søndag 16. januar 2011

Rillesjal ferdig!

Jeg har strikket meg et stort, deilig og varmt sjal i Nepal fra Drops. Startet med seks masker inkl. to midtmasker. Så økte jeg fire masker (en innenfor den ytterste masken i hver side og en på hver side av midtmaskene) på hver andre rad, på rad nr. to strikket jeg maskene vridd. Syv nøster (350 gram) ble akkurat passe stort til å snurre to ganger rundt halsen og feste med en stor sikkerhetsnål. Perfekt!
Jeg lovet også å vise fram sjalet jeg fikk til jul av sviger-mormor. Se så flott det er! Strikket i Sandnes silk-mohair. Omtrent samme størrelsen som rillesjalet, bare mye, mye nettere. Jeg digger det!

torsdag 13. januar 2011

Hjemmestrikket gave

Da jeg kom hjem fra jobb i dag lå det en pakke i postkassen min. Jeg var nemlig så heldig da jeg giftet meg at jeg (blant annet) fikk en super strikkende sviger-mormor med på kjøpet og hun hadde strikket lange, flotte, sjokkrosa flette-ullsokker til meg. Min sviger-søster fikk like i en burgunderrød farge til jul og jeg sa at jeg ønsket meg sånne til bursdagen min. Jeg har ikke bursdag før i juli, men sviger-mormor syns visst jeg trengte de allerede nå. Og jeg som elsker ullsokker! Jeg er heldig jeg!

Sviger-mormor strikket et nydelig sjal tilmeg til jul også. Det kommer det bilde av til helgen. Jeg må bare ha litt ordentlig fotolys først. Et så flott sjal fortjener ordentlig fotolys!

Jeg har forresten fått en utfordring fra Gry-Anette med den flotte bloggen G-Anettes kreativiteter.
Utfordringen går ut på å fortelle følgende om meg selv:
  1. Fire tv-programmer jeg ser på: Jeg er en skikkelig tv-slave, så å bare nevne fire er ganske vanskelig, men jeg kan (nesten) ikke klare meg uten; One Tree Hill, Bones, How I met Your Mother (ser sammen med mannen) og Mentalist.
  2. Fire ting jeg har gjort i dag: Vært på seminar med jobben (veldig bra btw), ryddet bort julepynten (endelig!), strikket opp et nøste til på sjalet mitt (bare ett igjen!), ikke shoppet selv om jeg var innom på salget (70 % avslag!) på mango (flinke meg!).
  3. Fire ting på min ønskeliste: Ulldress fra Janus (egentlig alt av ull - jeg fryser lett), støler til bunadsbelte (jeg sparer, til nå har jeg seks), parkeringsplass (mye snø og gateparkering er dårlig kombo!) og sist men ikke minst: et langt og lykkelig liv sammen med min elskede (selvfølgelig).
  4. Fire ting jeg liker dårlig: Gjørme (evt. snøslaps), å måtte grave ut bilen når jeg skal på jobb om morgenen, å sove dårlig (men det skjer nesten aldri, jeg er et sovedyr av dimensjoner), å være kald (det skjer ofte, selv om jeg kler meg fra topp til tå i ull, gjerne fire lag + dunjakke!).

Siste del av utfordringen var å sende denne videre til fire nye, men jeg syns det ble vanskelig, siden jeg ser at mange allerede har svart på denne. Jeg legger den derfor "åpen" - hvis du føler for det er det bare å svare!

lørdag 8. januar 2011

Årets første

Årets første ferdigstilte prosjekt ble en flettelue til mannen.

Mønster: hjemmelaget, "mannens flettelue"
Garn: Lucca merinoull, ca. 50 gram
Pinne: 4

Luen ble akkurat ferdig til vi skulle på kino forrige søndag, men siden da har jobben slukt alt av tid med godt fotolys. Derfor kommer bilde først i dag. Mannen sa at han var fornøyd, men han syns nok egentlig at den burde vært litt tjukkere. Han klager litt på at han fryser på ørene når det blåser.

Jeg har også ferdigstilt et annet lite prosjekt, men det er en gave. Bilde m.m. kommer når gaven er overlevert. I mellomtiden strikker jeg endelig videre på rillesjalet mitt. Det var julens prosjekt, men jeg hadde kjøpt litt for lite garn. I dag har jeg vært på postkontoret og hentet en ladning til med garn og håper at det blir stort nok nå. Jeg strikker i garnet Nepal fra Drops. Det garnet seiler opp til å bli en favoritt. Deilig mykt og lett å strikke med, strikkes også på litt store pinner, så det går fort. Også kjennes det deilig varmt ut. Bestilte fra strikkenett. Ganske kjapp levering og for tiden har de 20 % rabatt på alt garn. Det må man benytte seg av!

lørdag 1. januar 2011

Godt nytt år!

Da var vi igang med et nytt år! 2011! Jeg håper og tror at det nye året vil by på store og små overraskelser!

Jeg fikk nøstemaskin av mannen til jul. Sammen med hespetreet jeg fikk til bursdagen min går det som en lek å nøste opp hespene mine. Faktisk så var det så morsomt at jeg bare har et par hesper igjen i sin "originale" form.


På vei hjem fra vestlandet i jula fikk jeg overtalt mannen til å stoppe innom fabrikkutsalget til Rauma ullvarefabrikk som ligger like ved Åndalsnes.


I og med at jeg hadde shoppingstopp fram til nyttårsaften ble det ikke det største innhogget. To nøster Mitu, ull og alpakka-blanding som skal bli til boblelue fra vridd og vrang, tre nøster lys pt3 skal bli til frøkenvotter fra pickles. Det siste nøstet pt3 er ikke planene helt klare for enda.

I 2010 hadde jeg tre strikkemål her på bloggen. Jeg skulle redusere garnlageret til 4000 gram - det gikk ikke. Jeg skulle være selvforsynt med ullsokker - jeg har strikket et par, men jeg har desverre kjøpt et par stykker også. Jeg skulle lære meg å hekle englemasker - det har jeg enda ikke lært meg. Jeg er god på å lage mål og forsetter - ikke fullt så god på å følge de opp,men jeg prøver i år igjen.

I år skal jeg
  • bli flinkere til å bruke garn fra lageret, dvs bruke minst 2000 gra fra lageret.
  • Lære meg englemasker.
  • Lære meg å strikke mønster med flere farger.
  • strikke en genser/jakke el.l.i voksen størrelse, dvs. et større prosjekt

Så gjenstår det å se hvor mange av disse forsettene jeg klarer å gjennomføre. Det viktigste er å ha noe å strekke seg etter - er det ikke? Har du noen nyttårsforsetter?