lørdag 30. april 2011

2. påskeprosjekt


Mønster: Blonde
Garn: Nepal fra Drops
Pinne: 4

Det andre påskeprosjektet som ble ferdigstilt var et par pulsvanter strikket på bestilling til en venninnes mor. Jeg har brukt mønsteret hos med pinner, men jeg har brukt tjukkere garn så jeg strikket bare tre repitisjoner av mønsteret. Det tjukke garnet var nok ikke et veldig heldig valg, noe av poenget med de sarte blodene ble liksom borte, men jeg syns de ble ganske fine til slutt likevel.

Når man er på hyttetur uten knappenåler bruker man alternative måter å blokke ferdige prosjekter på...

fredag 29. april 2011

Alle hjerter gleder seg!

I anledning prinsebrylluppet oppfordrer Åshild i prydeligbloggen til å vise frem brudekjolene våre. Jeg er en uhelbredelig kjolefantast (brudekjoler inget unntak), og bryllup som i dag gjør at jeg har lyst til å bli hjemme fra jobben for å se alle de fine kjolene.

Jeg giftet meg sommeren 2009 og min kjole er kjøpt på Davids bridal "over there" (dvs. USA). Det var et lykketreff! Jeg hadde funnet kjolen på nettet bare få dager etter forlovelsen (og vi var forlovet i 1,5 år før vi giftet oss!) og forelsket meg i den! Desverre shippet ikke nettbutikken til Norge. Hell i uhell skulle min skjønne forlover på besøk til søsteren sin som bodde i Washington omtrent på samme tid. Jeg sa "finner du den kjolen, i den fargen, med den lengden på slepet og i den størrelsen.. Så bare kjøper du den!" Og tror du ikke de hadde en kjole igjen da? Flaks!

Kjolen ble min for den nette sum av 3000 kr inkl. diadem! Jeg syns alltid det er morsomt å fortelle at min kjole, mammas kjole og lillesøsters kjole tilsammen var billigere enn pappas nye dress! Kjolen min var stroppløs og hadde et nydelig perlebrodert liv. Den hadde et kort slep og i håret hadde jeg sløret som mamman min brukte den gangen hun giftet seg (som var omtrent på dagen 30 år før oss). På kirketrappa blåste sløret alle veier og ga oss noen fantastisk morsomme bilder.

onsdag 27. april 2011

Heklet babyteppe

Et av prosjektene jeg gjorde ferdig i påsken var dette heklede sikk-sakk babyteppe i deilige, vårlige farger. Teppet var veldig enkelt og morsomt å hekle, så dette mønsteret tror jeg at jeg prøver flere ganger.


Pusen min ble passelig nysgjerrig da jeg gikk rundt på tomta og tok bilder av teppet. Hun ville også være med..


Mønster: Heklet sikk-sakk teppe fra Drops

Garn: Senjagarn fra Nille

Pinne: 3,5

tirsdag 26. april 2011

Påskestrikk

Da var påsken over for i år..
Vi har hatt en deilig uke i Hardanger med sol og varme. Det ble mye tid til uteaktiviteter som fisketurer, grilling av pølser, rydding av småtrær og avslapping i solveggen. Det ble også mye strikketid og som du ser over var strikketøyet med både her og der (som her på fisketur).

Jeg gjorde ferdig to påbegynte prosjekter, begynte på sokk nr. 2 av mannens etterlengtede ullsokker, strikket meg nesten ferdig (manglet settpinner til å fullføre) med et prosjekt fra Picklesboka og begynte så vidt på et enkelt kjøreprosjekt i bilen på vei hjem. De ferdige prosjektene blir vist frem etterhvert (jeg må jo ha noe blogge om fremover)..

Det blir nok endel babystrikk/søm her fremover. To venninner fødte hver sin lille prinsesse (på samme dag!) i påsken, og det må man jo markere. Dessuten er det jo veldig greit med sånne små babyplagg - de blir jo så fort ferdige!

søndag 17. april 2011

Yabba-dabba-doooo!

En venninne har en kjempeartig tradisjon med å invitere til utkledningsbursdag. Noen ganger har hun tema og noen ganger er det fritt, så lenge man kler seg ut. Jeg har vært alt fra Cruella de Vil til Wendy i Peter Pan (mannen var da selvfølgelig Peter Pan). I år gikk vi, sammen med et vennepar, som the Flintstones. Noen meter stoff ble handlet på S&S forrige helg, og så har jeg brukt et par ettermiddager på å sy kostymer. Vi ble veldig fornøyde! Utkledning er gøy! Nå tar jeg påskeferie. Jeg har pakket strikkebaggen med en fire-fem prosjekter og setter kursen mot hytta i Hardanger. Håper på strikking i sola på terassen og grilling i fjøra. Deilig påske! God påske alle sammen!

søndag 10. april 2011

Søm til kamera

Symaskinen har okkupert stua hjemme hos oss en stund. Det har blitt endel poser og diverse småsøm, og etter inspirasjon fra en blogg (husker i farten ikke hvilken) sydde jeg ny stropp på speilrefleksen vår. Egentlig har jeg bare sydd et trekk som jeg har dratt utenpå den eksisterende stroppen, og så sydd den godt fast. Jeg syns det ble kjempefint og er superinspirert til å ta masse bilder. Samtidig sydde jeg en pose til laderen (og diverse utstyr) i samme stoffet, sånn at den skal bli lett å se i "ledningsskuffen".
Når jeg var ferdig med å pimpe speilrefleksen fortsatte jeg likegodt med kompaktkamera. En håndstropp og en kabelpose ble til. Så nå skal det bli orden i kamerasakene. Stoff er forresten fra Stoff og stil.

mandag 4. april 2011

Garnsnop i London

I helgen var jeg i London med familien. Deilig tur i flott vårvær, med masse shopping, masse god mat og masse kultur (bl.a. Phantom of the Opera! Fantastisk musikal!) Jeg var også innom et par garnbutikker. Jeg lette opp fem butikker på knitmap før jeg dro, to rakk jeg å besøke. Disse to lå i Soho, like ved Regent street - ikke langt fra der vi bodde. De var litt vanskelige å finne, selv med kart så vi måtte spørre oss for. Den første "All the Fun of the Fair" lå i en superkoselig bakgård i en sidegate av Regent street. Selve butikken var vel egentlig ikke så mye å skryte av, sånn utvalgsmessig. Den lå i tredje "etasje" i bakgården og var bitteliten. Butikken hadde et lite utvalg av ull og akrylgarn, i tillegg til noe bomull og lamaullgarn (!!). Lamaulla ville jeg gjerne ha med meg hjem, men den var ganske dyr og egentlig ikke veldg myk. Men lama da! Butikken hadde også et ganske stort utvalg av stash. Og vi (mamma, lillesøster og jeg) kjøpte med oss hver vår gigaknapp. Forslag til hva den skal brukes til er velkomne.. I en annen sidegate av Regent street ligger Liberty, et stormagasin med diverse kunst og håndtverksavdelinger, gjemt inne i et nydelig gammelt, klassisk engelsk bygg.

I fjerde etasje har Rowan Yarn en stor avdeling, samt at det i samme etasje finnes et gigantisk utvalg av knapper, bånd, sømtilbehør og quiltestoffer. Bygget var en opplevelse i seg selv..


Her er et par snikbilder uten blitz..


Garn i massevis!
Knapper bånd og stash i "bøtter og spann"..


Her er jeg veldig fornøyd med dagens fangst, nemlig...


..syv nøster Rowan woolcotton i nydelige grå-beige-lillanyanser, samt et glass fullt av lilla knapper. Knappene kostet en "slikk og ingenting", mens garnet hadde omtrent norske priser.


Nå gleder jeg meg til å finne på noe fint å strikke av det deilige nye garnet mitt!