lørdag 24. september 2011

Nytt garn

Åtte nøster Shetland Soft fra Malsen og mor er kommet i hus. Jeg har lenge ønsket å prøve dette garnet, ettersom mange skryter sånn av det. Dessuten er det visstnok samme strikkefasthet som nøstebarngarnet.

Fire nøster lilla i fargen Ivanhoe, fordi den var så nydelig. Og fire nøster beige i fargen popcorn, fordi jeg elsker popcorn! Jeg gleder meg til å prøve dette garnet, men jeg tror jeg må gjøre ferdig et par andre prosjekter først.

I bakgrunnen ser du mitt siste prosjekt. Det blir et babyteppe, hvis jeg får det til..

lørdag 17. september 2011

FO: Selebukse

Mønster: Bukse med seler fra Myk start
Garn: babyull fra Stoff og Stil
Pinne: 3,5 (på hele saken, det var det jeg hadde tilgjengelig..)

Endelig er denne selebuksen ferdig! Det har tatt tid! Jeg begynte på forsommeren, og den har vært med på alle feriene i sommer, men så gikk jeg to for garn og det tok litt tid før jeg fikk kjøpt mer. Dessuten er det rillestrikkede midtpartiet ganske kjedelig, så det ble ikke mer enn et par rader om gangen. I tillegg har jeg hatt flere andre prosjekter innimellom.'

Buksen har fått små blomsterknapper fra knappeglasset jeg kjøpte på Liberty i London i våres. Garnet er babyulla til Stoff og stil, som jeg en overraskende ny favoritt. Garnet hadde god spenst og bittelitt glans - kjempefint og veldig godt å strikke med. Lurer på om det holder godt etter bruk og vask..

Buksen er strikket etter bokens størrelse 4-8 måneder, men den ser veldig stor ut. Det kan nok skyldes at jeg har strikket hele greia på pinne 3,5 og ikke 2,5 og 3 slik som oppskriften sier. Den endte nok opp som hvertfall 1 år, kanskje tilogmed 1,5 år.

Foreløpig er det ingen mottaker i tankene, men vi får se om det dukker opp noen. Foreløpig havner den i FO-eska.

mandag 12. september 2011

FO: Dåpsgave

Mønster: Sikksakk-teppe fra Drops
Garn: Tynn alpakka fra Drops, enkel tråd
Pinne: 3,5

Dette jentete hekleteppe ble gitt bort i dåpsgave for tre helger siden. Da var det ikke heeelt ferdig, selv etter iherdig hekling på toget til Bergen. Derfor tok jeg det tilbake litt igjen etter dåpen, og nå er det på ny overrakt lille O og mamman hennes (som begge var veldig fornøyde).

Teppet er heklet etter samme oppskrift som dette teppe. Mamman til lille O beundret dette teppet og ønsket seg et lignende, bare mindre sprelsk i fargene, til dåpen. Jeg heklet teppet i enkel tråd (i motsetning fra oppskriften som sier dobbel) tynn alpakka. Drops har et enormt fargeutvalg i alpakkaen og jeg fant farger som gikk rett hjem hos mottaker.

Dette mønsteret er morsomt og enkelt og hekle, og jeg ser faktisk ikke bortifra at det kan bli enda flere. Kunne tenkt meg å lage et i guttefarger (hvis det dukker opp noen nye guttebabyer i gjengen). Foreløpig ser det ut til at de lar vente på seg.. Min beste venninde fant nettopp ut at hun bærer på en høyst etterlengtet liten jente - så snart blir det mere rosa strikk/hekling. Jeg gleder meg!

fredag 9. september 2011

StrikkegrafittiNoe å kose seg med, sånn på en fredagskveld, når man ikke har noe ferdigstilt prosjekt å vise til: strikkegrafitti