tirsdag 26. juni 2012

Småsøm til baby

 I helgen har Knøttet og jeg bodd hjemme hos mamma og pappa, fordi mannen har vært på vestlandet i bryllup til en fetter. Mamman min elsker å være bestemor, og det ga meg litt tid bak symaskinen. Et par kreative timer resulterte i smokksnorer og sikle-/gulpesmekker.

 Med en liten gulpebaby er det praktisk med sånne små smekker, så slipper man å skifte body flere ganger om dagen. Smekkene er sydd av restestoffer fra tidligere prosjekter og foret med fleece.

 Smokker er forbruksvare, og havner på gulvet rett som det er. Har derfor blitt litt avhengig av slike smokksnorer. Disse er også sydd av diverse restestoffer. Gummiringen i enden er en o-ring (en pakning som brukes på biler) kjøpt på biltema for 10 kr for en pakke med fem stykker, etter tips fra et forum. Og de funker supert!

Både smekker og snorer er tatt i bruk og Knøttet "poserer" villig.

tirsdag 12. juni 2012

Strikkemamma...

Livet som nybakt mamma er (overraskende?) hektisk. Lillegutt tar så og si all tid og det blir derfor lite tid til strikking og blogging om dagen. Over ser du siste fire ukers (!) produksjon. Ikke mye, som du ser...

Jeg lover å komme sterkere tilbake etterhvert.

fredag 1. juni 2012

FO: Sikk-sakk teppe nr. 4

 Mønster: Sikk-sakk teppe fra Drops
Garn: Babyull fra Dale
Pinne: 3,5
Vekt: ca. 250 gram
 Det virker som om de fleste strikke/heklebloggerne ute i bloggverdnen har sine favorittmønstre som de gjerne vender tilbake til gang på gang.. Og dette er tydeligvis mitt, heklet sikk-sakk teppe fra Drops.

Vesle LA ble døpt 20. mai og mamman hennes ønsket seg dette teppet i dåpsgave (mye annet har opptatt tiden min etter at dette teppet ble ferdig, derfor blogges det først nå). Mamman handlet selv inn garnet, ettersom det skulle matche et sengesett som prinsessen hadde, og jeg heklet ivrig i vei. Lenket til sofan med bekkenløsning ble pleddet ferdig på en kort uke. Og jeg digger å hekle dette mønsteret. Fabler litt med tanken på å laget et stort sofapledd i samme mønster, så vi får se..

Ellers kan jeg melde om at jeg stortrives i min nye tilværelse som mamma, og Ole Magnus oppfører seg som et lite englebarn (mesteparten av tiden).

God helg!