mandag 29. oktober 2012

Hjemmestrikkede gaver

 Lillegutt har vært heldig og fått masse fine hjemmestrikkede gaver. Denne flotte setesdagkofta har en gammel nabo strikket til han. Både jeg og lillegutt digger å bruke den.

 Her har super-oldemor slått til igjen og strikket dette nydelige settet i merinoull. Dette fikk lillegutt til dåpen. Det er enda litt stort, men vi gleder oss til å ta det i bruk, for ikke bare er det fint, det er skikkelig mykt også!


Denne mariusdressen har en kollega av mamma strikket til lillegutt på bestilling fra meg. Den er strikket i tynn alpakka og må ha vært et kjempeprosjekt! Vi bruker den hver gang vi skal ut på tur med bilsete eller vogn. Den er praktisk og superfin!

Jeg digger å få hjemmestrikkede gaver, spesielt de med mønsterstrikk, for det har jeg ikke turt å prøve meg på selv enda. For å si det sånn; det gjør ingenting at snøen har kommet til Oslo i dag.

fredag 26. oktober 2012

Update: Lappeteppe

Jeg begynte på teppet forrige fredag og har så langt heklet 8 lapper. Planen er å lage minst en lapp om dagen. Er altså 1 lapp i pluss og har gjort ferdig to farger.


onsdag 24. oktober 2012

Endelig ferdig


Mønster: Heldress fra boka Strikk til nøstebarn
Garn: Alpaca fra Drops
Vekt: 316 gram

Er så fornøyd med å endelig å fått denne dressen ferdig at jeg ikke engang har rukket å vaske den før jeg både bruker og blogger den!


Dressen har vært ferdig siden tidlig juni, med unntak av trådfesting og knappemontering, og der stoppet det ordentlig opp - helt til i dag, da en strikke/barselpermisjon-venninde sparket meg igang. Det hele var gjort på 2,5 timer (inkl. endel skravling), mens lillegutt som formiddagshvil.

Garn og knapper er fra Drops. Alltid like fornøyd med det. Har valgt å strikke halsen enkel, og ikke dobbel slik oppskiften sier, men den er tett og fin i halsen likevel. Ellers er den strikket akkurat slik oppskriften sier.


 Som du ser av øverste bildet, er ikke dressen mer enn litt for stor, så det var virkelig på tide å få den ferdig. Nå har jo ulltøysesongen begynt også... (Lillegutt har vært så heldig å få marius-heldress av en kollega av mamma, så denne dressen har konkurranse...).


Dressen var egentlig ganske kjapp å strikke. Du vet hvordan det er: "bare en stripe til... og en til... og en til", og vips så var den ferdig! Inkludert en liten fødepause, sånn midt opp på bolen ;)

Nå kan egentlig kulda bare komme. Lillegutt er hvertfall godt kledd med denne/mariusdress og i et nydelig skinn han fikk til dåpen (mer om det siden). Bilen har fått nye vinterdekk og mamma ny boblekåpe. Klappet og klart, som du skjønner!

fredag 19. oktober 2012

Lappeteppe

Nattåpent og salg på nærmeste Bogerud = nytt prosjekt! Dette skal forhåpentligvis bli lappeteppe til lillegutts rom (hvor vi nå er i gang med oppussing). Jeg tenker også det skal bli en del av "one a day"-utfordringen hos Gingerbreadgirl, mer om dette senere...


mandag 15. oktober 2012

FO: Dåpskjole

 Siden lillegutt ble født i mai kan jeg ikke skryte på meg å ha vært veldig aktiv med strikkpinnene/heklenåla.
Nøstebarndressen fra et par innlegg siden ble ferdig strikket i slutten av juni og har siden ligget i påvente av trådfesting og knappemontering. Noen som kjenner seg igjen?

MEN - en ting er jeg veldig stolt av å ha fullført denne sommeren: dåpskjolen!

 Mønster: 95114 dåpskjole fra Stoff og stil
Garn: Cotton (også fra Stoff og stil)
Forbruk: Har ikke veid kjolen, men mønsteret sier 13 nøster og jeg har et par igjen..

 Kjolen ble påbegynt etter et lite innfall på Soff og stil på forsommeren. Innfall av typen "denne-var-jo-veldig-fin-og-vi-skal-jo-snart-ha-dåp-jeg-kjøper-et-par-nøster-og-prøver-og-hvis-det-er-lett-og-går-fort-så-fullfører-jeg". Og det var lett. Og gikk fort. Og ble pent. Så da fullførte jeg...


 Det tok tid da... Dåpen var søndag 30. september og kjolen ble ferdig torsdagen før. Men jeg ble veldig fornøyd!

Mønsteret sier at du skal ha en bred og svært innviklet bord nederst på kjolen. Jeg syns det ble veldig massivt og kræsjet med enkelheten ellers, så jeg valgte å bruke den samme borden som var nederst på ermene også her.

 Da kjolen var ferdig kom jeg plutselig på at dåpsbarn også må ha lue, så da ble det en improvisert (var veldig lei av å lese mønster) lue med utgangspunkt i mønsteret på kjolen (det kunne jeg jo utenat etter å ha heklet det i flere måneder...).

Underkjolen ble en enkel forkleversjon laget i en fei på overlocken. Og som seg hør og bør broderte jeg navn og dåpsdato nedert på den (med maskin vel og merke, jeg er ikke den store brodøren (?) ).

lørdag 6. oktober 2012

Ull i lange baner

Fabrikkutsalget til Safa ved Tysse i hardanger er bare en kort kjøretur fra hytta og er flittig besøkt.
Før hver sesong fyller jeg opp skap og skuffer med ulltrøyer og longs, og i år også bodyer og strømpebukser til lillegutt. Safautsalget er en ullelskers paradis. Man må jo ha ull også under hjemmestrikken..


mandag 1. oktober 2012

Forsyninger

Denne flotte haugen med stoffer i 100 % merinoull lå i postkassa mi i dag. Skal bli til høsttøy til lillegutt. Og nå som dåpen er unnagjort, er syrommet neste oppussingsprosjekt her i huset. Gleder meg skikkelig til å få et eget rote..ups..mente sy-rom! ;-)

Stoffene er forresten kjøpt via Myllymuksut Oy, og kjennes superdeilige ut. Kjapp levering var det også!

Btw.. Digger dette med mobilblogging..