onsdag 20. februar 2013

Bling rundt halsen

Mønster: utgangspunkt i halsen til Marthe Helgetun
Garn: Eco-alpakka fra Viking og Paljett fra Det sorte får
Vekt: ca. 250 gram
Pinne: 6

Noen prosjekter sniker i strikkekøen. Dette var et sånt prosjekt.
På slutten av teppet til lillegutt gikk jeg tom for hvitt garn og måtte ut å handle mer. Da jeg var på butikken falt jeg pladask for dette fluffy paljettgarnet. Normalt er jeg ikke fan av fluffy mohairgarn, men butikken hadde strikket et sjal til utstilling, og paljettene ga en nydelig, subtilt preg av luksus, så tre nøster bare måtte få bli med hjem.

Disse nøstene ble årets fjerde garnsmell. Hvor ble det av garnsmell #3, tenker du? Joda, den kommer. Også den med litt bling - sammenheng...neehei...? Skal strikke litt av det garnet i vinterferien nå, så forhåpentligvis kommer det bilde om ikke så lenge..


Da blingnøstene var kommet vel hjem, tikket det inn en sms-invitasjon til bursdag og jeg så mitt snitt til igjen å skulke på høstgenseren. To nøster øko-alpakka fra lageret og nesten to nøster bling ble i løpet av tre dager til en perfekt bursdagspresang til ei venninne.

Jeg ble veldig fornøyd, og det håper jeg venninnen min også ble. Så fornøyd blejeg faktisk at jeg leker med tanken på å strikke en hals til meg selv også. Men jeg tror det måbli med tanken (hvertfall denne sesongen), har så mange andre prosjekter på gang!

fredag 15. februar 2013

Før og etter

ADVARSEL: Dette innlegget inneholder ikke spor av strikkerelatert innhold. Det det inneholder er derimot en drøss av bilder fra barnerom og soverom før og etter oppussing.

 Dette er lillegutt sitt rom etter oppussingen. Foreløpig bruker han det jo bare til å sove i, så det er ikke så mye leker her enda, men det kommer nok.

Her inne er alt gjort; vegger og tak er malt, nytt gulv er lagt dør er byttet ut (på 60-70 tallet da huset var nytt var det så populært med plast dørkarmer. Det er jo fryktelig med tanke på brannsikkerhet, så døra måtte bare skiftes.), nye lister og nytt garderobeskap.

 Interiørmessig tok jeg utgangspunkt i gardinene (fra ikea, som du ser best på det øverste bildet). Sterke, fine farger som passer flott på et barnerom syns jeg. Denne lyslenken fra Happylights måtte jeg bare ha, og det lenge før vi startet på oppussingen, men den passet jo fint inn likevel.

 Over senga henger uroen jeg laget før lillegutt ble født, han digger den enda. Sengesettet har jeg sydd av et ekstra sett gardiner. Ikea hadde ikke sengesett tilhørende gardinene, og det syns jeg at jeg måtte ha.
Over kommoden har jeg laget et bilde av en utklippet figur fra restestoffet.

 Dette syns jeg ble veldig fint! På motstående vegg for senga, har jeg malt skyer på veggen og hengt opp noen bildelister. Fant ideen på en blogg for noen måneder siden, men sparte desverre kun på bildet og ikke adressen.

Det er rart å tenke på at dette var utgangspunktet..

 To kjappe bilder fra soverommet vårt også.
 Det har jeg forsåvidt blogget litt om før, men jeg gjør det igjen jeg..
Her har jeg endelig fått det rolige, lyse soverommet jeg har drømt om lenge. Og med et massivt garderobeskap fra ikea!

 Sengegavlen har jeg laget selv og tapeten bak senga elsker jeg! Den er fra tapethuset.dk.
Ikke det letteste å se, men i vinduet har jeg laget en superenkel roll-up-gardin, egentlig mest for å skjule rullegardina når den er rullet opp.

Og slik så soverommet vårt ut før oppussingen.

tirsdag 12. februar 2013

Fargerikt teppe

Mønster: Bestemorsruter
Garn: Vestlandsgarn fra Gjestal
Pinne: 4
Vekt: 450 gram (ca)

Jeg er endelig ferdig med lappeteppet til lillegutt som jeg begynte på i oktober. Det var ment som et "one a day"-prosjekt,men det røyk vel andre uka. Det ble lagt til side til fordel for mer spennende prosjekter, og tatt fram igjen nå for et par uker siden når jeg gikk litt lei høstgenseren.

Jeg har prøvd meg på en ny måte å hekle på, der man hekler lappene sammen underveis, istedenfor å sy eller hekle alle lappene sammen til slutt. Det gikk veldig fint! Det var morsomt og gikk kjapt. Heretter skal jeg alltid hekle lappeteppene mine sammen på den måten.


Teppet er heklet i spreke farger for å matche resten av interiøret på lillegutts rom. Det er heklet i Vestlandsgarn, ikke det mykeste garnet, men det var passe tykt og hadde sterke, flotte farger i de fargene jeg var ute etter.


Tanken var å ha teppet som sengeteppe på senga til lillegutt. Det ble nok litt i minste laget for det, men det gjør ingenting. Lillegutt bryr seg hvertfall ikke enda. Han syns bare det var veldig fine farger...

I neste innlegg kommer det litt flere bilder fra rommet til lillegutt. Litt sånn før og etter-bilder blant annet, og jeg advarer på forhånd mot bilderas...

søndag 10. februar 2013

Hurra

..for mammaer landet over og for Kirsti som vant blogglotteriet!

Mammaen min er verdens beste og da fortjener hun (minst) et hjemmesydd etui til den nye telefonen sin. Etuiet er sydd etter en tutorial jeg fant etter litt googling. Stoff er fra stoff og stil, og knappen er årgangsknapp fra lageret mitt. Elsker denne knappen og har spart den til et spesielt formål og hva er vel mer spesielt enn verdens beste mamma?

Gratulerer med morsdagen!


søndag 3. februar 2013

Bloggen har hatt bursdag..

..og bloggerinnen har helt glemt det! Den 1. februar ble bloggen tre år gammel og det er jo verdt å feire! Jeg gir bort tre nøster pt3 og et hjemmesydd etui (opprinnelig tenkt som et lite reiseapotek, men kan sikkert brukes til mye annet fint også).

Vil du vinne gaven er det bare å legge igjen en kommentar på dette innlegget før neste søndag. Da trekkes vinneren! Lykke til!


fredag 1. februar 2013

FO: Djevellue og tøfler

 
Mønster: Djevellue og enkle tøfler fra boka "Myk start"
Garn: Babyull fra Gjestal (lagergarn...YES!)
Pinne: 3
Vekt: 70 gram

Dette settet strikket jeg i høstferien i fjor, men har ikke fått "montert" det før nå. Det er snakk om tre små sømmer og et par tvinna tråder, så hvorfor det har tatt så lang tid, har jeg ingen god forklaring på. Mye annet spennende som kom i veien da...

 Lillegutt stilte litt motvillig opp som modell og måtte bestikkes med smokk for å sitte nogenlunde stille (men da fikk jeg jo også vist fram en av de hjemmehekla smokksnorene jeg har laget). Dette vil jeg si er et typisk ustylet bilde. Fullt av leker i bakgrunnen, ansiktet fullt av grøtrester, flekkete body og ingen bukse - skikkelig hverdag!

Strikkesettet var i utgangspunktet ment som en gave, men sokkene ble store og lua liten, og dessuten er det endel skjønnhetsfeil ute og går, så det havnet i skuffen til lillegutt, og den tiltenkte mottakeren fikk kjøpegave i steden.
Har et øyeblikks "leihet" over høstgenseren, så da prøver jeg å få ferdig teppet til lillegutt isteden. Prøver meg på en ny sammenhekling av lappene. So far, so good!