mandag 30. desember 2013

Årskavalkade 2013

Det er blitt den tiden på året igjen. Det er klart for årets oppsummering. Jeg syns ikke det er lenge siden sist jeg, og vips, så er vi her igjen.. 

Jeg har laget kavalkader i mange år nå og hvis du skulle være spesielt interessert finner du de her; 2012, 2011 og 2010.


Totalt har det blitt produsert 16 plagg og 31 blogginnlegg i år. Det har blitt strikket mest, som du ser, slik det er hvert år. Det finnes rett og slett flest fine strikkeoppskrifter.


Jeg har vært ganske flink å bruke lagergarn i år, men jeg tror desverre ikke det har hatt stor innvirkning på lagerbeholdningen. Jeg har vært ganske god til å kjøpe garn i år også.. Men likevel, klapp på skulderen for å ha brukt lagergarn i mange prosjekter i år!


I fjor sa jeg at 2013 skulle bli det store voksenstrikk-året.... og sånn gikk det med den saken. Ole Magnus er den store vinneren også i år. Dog har jeg begynt på to store voksenstrikk-prosjekter, en genser til meg selv og en genser til mannen, men de rakk ikke bli ferdig i tide til å bli med på årets regnskap. 
2014, ja 2014 - det skal bli det store voksenstrikk-året!


Jeg har produsert mye rart i år,som du ser, men av større prosjekter kan nevnes; Bestemorrute-teppe, Traktorgenser og Nøstebarndress.


Grått topper listen over mest brukte farger i år. På andreplass er blå, som var fjorårets favoritt. At blått holder seg på toppen gjenspeiler nok at Ole Magnus fremdeles får mest hjemmestrikk. Andre spreke og barnslige farger har slått seg med i år, og "voksenfarger" som brun og beige mister terreng. Jeg skylder på lillegutt ;-)


Jeg var visst mest effektiv i starten av året. Nå på slutten har jeg, som nevnt, jobbet på større prosjekter, samt at det har blitt sydd endel (som jeg desverre har glemt å vise fram her - lover å bli flinkere i 2014).

Neste år skal jeg strikke ferdig gensere til mannen og meg selv, og ellers prøve å strikke litt flere voksenting. Jeg skal også prøve å være flink til å strikke fra lageret, og jeg skal strikke/hekle litt til min kjære svigerinnes kommende baby.

I morgen er det nyttårsaften allerede, og jeg ønsker derfor alle som leser dette, en riktig fin kveld og alt godt for det nye året!   Vi sees i 2014!
 

onsdag 4. desember 2013

Strikkealong del 3.1


Mønster: Heil dress fra Nøstebarn
Garn: dobbel Babyull fra Gjestal (min favoritt!)
Pinne: 3,5 og 4,5

 Denne dressen har egentlig vært ferdig en stund, men du vet... Ting Tar Tid!
Faktisk så sydde jeg knapper og festet tråder til sesongpremieren av "Skal vi danse" og nå er jo tross alt finalen forbi, so you get the picture!


Jeg fant noen supersøte bie-knapper på Husfliden i Ålesund i sommer og syns de passet fargetemaet godt. Nå har vi en liten bie svirrende rundt føttene våre.Jeg har vært inne på tanken om å strikke en mørkegrå lue med følehorn, men det ville kanskje bli litt mye...?


 Dette er andre gangen jeg strikker dette mønsteret og det blir garantert ikke den siste. Jg simpenten elsker dette mønsteret, og med dobbel tråd og striper er det superkjapt å strikke!

Denne gangen har jeg både prøvd "magic loop" på armene og strikket dressen rundt og klippet opp til knappestolpe. Begge deler gikk overraskende greit (litt skummelt er det jo å klippe i strikketøyet) og vil garantert bli gjentatt både på dette og andre mønstre.


Dressen er enda litt stor til Lillegutt. Jeg strikket denne i str. 2 år og det vil nok passe også neste vinter. Vi bruker fremdeles fjorårets versjon masse.

Er han ikke bare supersøt i dressen sin?

Denne dressen er strikket som strikkealong sammen med en venninde. Hun er også ferdig, men hun er for øyeblikket midt i en flytteprosess, så bilder kommer kanskje etterhvert.