torsdag 26. mars 2015

mandag 23. mars 2015

Planer og sånn..

Sykemelding, sofaligging og nettshopping = mange garnnøster i posten...

Det går hardt utover lommeboka å være sykemeldt og dårlig i så lang tid som det jeg har vært nå. Ikke si det til mannen min, men garnlageret har økt med nesten 50 nøster siden jul...

Og jeg har planene klare for (nesten) alle nøstene. Her er det kommende t-skjorte i bomull, kjappstrikka drakt, ballongbukser, shortser, hentesett, kragetopp og mye annet fint! Sykemelding gir jo også mye strikketid, så jeg regner med å få mye av dette ferdig (etterhvert).

Men nå tror jeg jammen jeg må innføre shoppestopp på garnfronten en stund fremover.

tirsdag 17. mars 2015

Babynest

I dag har jeg sydd et rede/babynest til lillesøster. Slike reder har blitt veldig populært det siste året. Da sønnen ble født for tre år siden var det ikke noe snakk om slike. Men nå har et par venninner skrytt så fælt av sine, så dette måtte jeg ha/lage. Oppskrift fant jeg ved å google og stoffet er et billig sengesett fra jysk. Fyllet er to billige puter, også fra jysk. Resten hadde jeg på lager, så totalt har redet kostet meg rundt 200 kr. I motsetning til å kjøpe, som koster mellom 700 og 1000 kr.

Det var ikke vanskelig å sy, men litt knot var det å få båndene fint på. Det gikk tilslutt. Satser på at dette blir godt brukt.

Jeg har mye stoff igjen, så det blir nok en oppbevaringspose og noen sengetøy også.

Har du hatt et sånt nest til ditt/dine barn? Var det en god investering?

søndag 8. mars 2015

Ullkjole i Frost-stil

Fadderbarnet vårt fylte tre år i slutten av januar og da måtte det hjemmelaget gave til. Kjolen er sydd etter mønster fra boka til Heilt spesiell. Hovedstoffet er ullfrotte fra janus, stjernestoffet er bomullsjersey fra myllymuksut og det hvite er ribb fra stoff og stil. Kjolen ble litt stor, så den passer nok neste vinter også.

onsdag 4. mars 2015

Småsøm

Det blir litt småsøm innimellom. Disse stoffposene er så praktiske. Her hjemme bruker vi de til alt fra bleier til leker og skiftetøy. Men disse er sydd med tanke på kommende barselgaver (en er faktisk allerede gitt bort).

To biter stoff (fat quarter) er nok til en foret pose og en til to smokksnorer. Så fyller jeg oppi noen bleier, våtservietter, bleieposer, smokker og kanskje en body. Super barselgave, spør du meg.