søndag 31. mai 2015

Heklet gave

Mønster: Bestemorsrute
Garn: Cotton Merino, Drops
Pinne: 4
Vekt: 401 gram

I helgen har vi feiret barnevelsignelsen til lille Kornell. Jeg benyttet drops-salget til å handle garn og heklet et enkelt pledd i gave. Cotton Merinoen fra Drops er herved blitt mitt favoritt heklegarn til slike teppeprosjekter!

torsdag 28. mai 2015

Velkommen lille venn!

20. Mai meldte lillesøster sin ankomst - i ekspressfart! Og med en helt perfekt liten baby, i et litt for stort hentesett, reiste vi hjem til en stolt storebror. Nå øver vi oss på det nye familielivet, og foreløpig ser det ut til å gå veldig bra!

Jeg har noen ferdige prosjekter spart opp til publisering, for mye strikking har det ikke blitt tid til siste uka.

onsdag 13. mai 2015

Bomull til storebror også

Mønster: T-skjorte fra "Strikk til smårollinger" (utgangspunkt)
Garn: Safran fra Drops
Pinne: 3,5
Vekt: 100 gram
Størrelse: 3-4 år

Når lillesøster får bomull, må storebror få det også. Her har jeg testet et nytt bomullsgarn. Helt greit å strikke med, men jeg liker ull best.

Jeg har tatt utgangspunkt i oppskriften i Gustav og Berta-boka. Men litt latskap gjorde at jeg la knappestolpen i raglanen, og det ble forsåvidt greit. Som vanlig med oppskriftene i denne boka er det beregnet alt for mye garn, så jeg sitter igjen med flere ikke påbegynte nøster. Satser på å få byttet de inn til et annet prosjekt etterhvert.

T-skjorta skal forhåpentligvis få testet seg ut i morgen. Da fyller storebror 3 år og vi skal, som seg hør og bør, feire med pølser, boller og brus!

lørdag 9. mai 2015

onsdag 6. mai 2015

Kjapt sett

Mønster: Kjappstrikka drakt, Paelas og Enkel jakke, Pickles
Garn: BabyAlpackaSilk, Drops
Pinne: 4
Vekt: 173 gram
Størrelse: 0-3 mnd

Kjappstrikka drakt levde virkelig opp til navnet sitt! Det tok meg rett over et døgn å få denne fra opplegg til ferdig. Riktignok er det ganske stor pinne og en ganske liten størrelse, men likevel..

Jeg valgte å strikke riller rundt benåpningen, fordi jeg ikke skjønte hvorfor det plutselig skulle blandes ribb inn i mønsteret. I tillegg laget jeg kun ett knapphull på selen, men det er jo en smakssak. Ellers strikket jeg som oppskriften.

Når jeg først var i gang med dobbel perlestrikk (som jo er ganske dekorativt) og siden jeg hadde masse garn igjen, laget jeg likesågodt en matchende jakke. Utgangspunktet er enkel jakke fra Pickles. Siden jeg strikket på tynnere pinner enn oppskriften, så la jeg opp til str 6-12 mnd og strikket lengden til 0-6 mnd. Det endte med en ganske liten jakke, jeg tipper ca 0-3 mnd.

Fargen på dette garnet heter Pudder og er en nydelig lys, lys nesten fersken-aktig farge. Perfekt jentebabyfarge, når ikke alt trenger å være rosa. Jeg elsker både farge og garn.

lørdag 2. mai 2015

Velkommen

Mønster: Rompersett fra "Strikk til smårollinger", Lue fra "Strikk til nøstebarn" og sokker fra "Myk start"
Garn: Baby alpakka silk, Drops
Pinne: 2,5 og 3
Vekt: (kommer)
Størrelse: nyfødt (men det ser litt stort ut)

Det er blitt mai og jeg ønsker den hjertelig velkommen! Mai er terminmåneden min og jeg gleder meg vilt til å ønske tulla i magen Velkommen til verden en gang i løpet av de neste ukene. Dette har vært et langt og strevsomt svangerskap og jeg ser virkelig fram til å gå over i en ny fase i livet, tobarnsmor-fasen. Det blir spennende (og litt skummelt)!

Tulla skal hentes hjem fra sykehuset i dette settet. Det har allerede vært ferdig et par uker og ligger nå vasket og klart i sykehusbagen.
Settet gikk ganske kjapt å strikke (det er jo ikke store saken). Oppskriftene i smårolling-boka er litt klønete skrevet syns jeg, og jeg gjorde noen små endringer. Blant annet strikket jeg inn knapphull på jakka underveis, istedenfor å hekle de på tilslutt. Lue og sokker er strikket akkurat som oppskriften. Kokosknapper fra Ebay gjorde at settet ikke ble for søtt.

Jeg syns settet ser litt stort ut, hvertfall når jeg sammenligner med en body i str 50. Jeg strikket i silkealpakka som er et nydelig garn, men det strekker seg nok litt mer enn babyull eller vanlig alpakka ville gjort. Det utgjør nok litt på størrelsen, men dette er nok stort uansett. Jeg endte faktisk med å klippe av selene ca 8 cm! Tulla kommer nok til å svømme i dette hjem fra sykehuset, men det er jo fint at det kan brukes mer enn en gang.

Nå venter vi bare i spenning på å se når tulla finner på å melde sin ankomst. Selve termindatoen er ca 3 uker unna, så det kan enda drøye litt.