onsdag 24. juni 2015

Nøstebarnjakke

Mønster: Voksejakke, Nøstebarn
Garn: Slikeull, Nøstebarn
Pinne: 3,5
Vekt: 58 gram
Størrelse: 0-1 år

Denne jakken er det siste av mine pinner. Den er så praktisk. Jeg hadde en slik til storebror også. Rillene gjør virkelig at jakken vokser med barnet, akkurat som navnet tilsier. Og i silkeull fra nøstebarn ble den florlett og deilig myk.

Knappene er kjøpt på "Nøstet mitt" i Ski, butikken i nærheten med desidert størst utvalg av knapper. Himmel på jord for knappefantaster!

Jakken er allerede tatt i bruk og vi digger den!

fredag 19. juni 2015

torsdag 18. juni 2015

Heklet teppe

Mønster: selvkomponert
Garn: Rowan Cotton wool
Pinne: 4
Vekt: 289 gram

Jeg fant fram noe deilig garn fra lageret en natt jeg satt her som høygravid og ikke fikk sove. Garnet ble kjøpt på Liberty i London våren 2011 og var egentlig tiltenkt et annet hekleprosjekt. Det prosjektet ble aldri fullført. Denne gangen hadde jeg et hexagonteppe i tankene, men halvveis ut i første lapp endret det seg og lappen ble firkantet.

Jeg ble skikkelig hekta da jeg heklet dette teppe, og på et par kvelder var det ferdig. Siden garnmengden var begrenset ble teppe litt lite, men fint som pynteteppe på vogna. Til gjengjeld var det omtrent ikke garn igjen da jeg var ferdig. Det må kalles et vellykket restegarnsprosjekt.

fredag 12. juni 2015

Retro alpakkagenser

Mønster: Nr. 9 i hefte 1410 Alpakka Barn fra Sandnes garn
Garn: Alpakka, Sandnes garn
Pinne: som i oppskriften
Vekt: 199 gram
Størrelse: 4 år

Jeg falt fullstendig for denne genseren første gang jeg så den. Fargekombinasjonen og den retro følelsen traff meg midt i hjertet. Og den melerte blå bunnfargen kommer til å passe perfekt til min søte, blåøyde lille gutt.

Garn og oppskrift ble handlet inn i august 14, men så ble jeg jo dårlig og garnet ble liggende i posen. I påsken tok jeg det fram og genseren var strikket på "null komma niks". Fin og lettstrikket genser.

Nå har jeg strikket et par gensere fra Sandnes oppskrifter. Jeg syns som regel at de blir litt korte og brede. Gutten min er lang og smal, så neste gang tror jeg at jeg skal gå ned en størrelse og heller legge på litt på lengden.

Jeg hadde ganske mye garn igjen etter dette prosjektet. Jeg ser for meg at det kan bli en stripete vest eller noe etterhvert. Vi får se. Foreløpig har jeg masse nytt garn som venter på å bli brukt, så restegarn må vente.