onsdag 23. desember 2015

God jul!

Mønster: Bella, Babystrik på pinne 3
Garn: Cottonmerino, Drops
Pinne: 4
Vekt: 150 gram
Størrelse: Egentlig 6 mnd, men den er nok nærmere 2 år

Her fikk jeg enda en gang fastslått at å strikke med tjukkere garn og større pinne gir (ganske mye) større plagg enn planlagt. Dette blir julekjole neste år, men det gjør ikke noe, for jeg har fått nydelige clara-kjoler til frøkna i år.

Det blir nok ikke noen flere ferdigstilte plagg før jul, så da ønsker jeg god jul til alle som måtte stikke innom! Nå senker jeg skuldrene og lar julefreden synke inn..

mandag 7. desember 2015

Vinterdrakt

Mønster: Vinterdrakt, Paelas
Garn: Alpakka, Sandnes
Pinne: 3,5
Vekt: 98 gram
Størrelse: ca. 6 mnd

Denne drakten fra Paelas er bare helt nydelig og har stått på ønskestrikkelisten min lenge. Jeg har strikket den med litt tynnere garn enn oppgitt i oppskriften og strikket derfor maskeantallet til 12 mnd og lengdene til 6 mnd. Snuppa er nettopp blitt 6 mnd og den passer bare akkurat. Men jeg syns å ha lest et sted at Paelas er små i størrelsene.. Litt synd at den er litt liten egentlig, for den ble så fin! Må bare passe på å få brukt den masse nå da.

Drakten var morsom og kjapp å strikke, selv om mønsteret tidvis var litt mangelfullt (ikke værre enn at jeg gjettet meg fram, men likevel). Jeg liker veldig godt Paelas sine mønstre, og har derfor kjøpt meg boka. Ble litt skuffa da egentlig. Absolutt en fin bok, men den inneholder kun nye mønster og ikke gode, gamle favoritter som simpelthen buksa, solskinnsdrakt og denne drakta. Litt synd at man må kjøpe disse i tillegg.

Tilslutt må jeg bare si at jeg er helt forelska i fargen på dette alpakkagarnet fra Sandnes!!