lørdag 12. november 2011

Når to blir tre...

Mønster: Kopi fra et gammelt "Familien", men det er visst er Sandnes mønster i utgangspunktet (Minner mistenkelig om det danske "Prinsens svøb/Hele kongeriget" som kronprinsesse Mary har brukt til alle sine fire barn).
Pinne: 3,5 (100 cm rundpinne!)
Garn: Babygarn fra Trysilgarn (fra Europris)
Vekt: 300 gram

..er det fint å være godt forberedt! Et lite knøtt på størrelse med en plomme vokser og gror i magen min, og jeg er overlykkelig! Jeg har ventet lenge på dette, for det tok sin tid før mannen var klar, men nå er vi endelig her!

I dag runder jeg den o'store 12-ukers-milepælen, og det er også omtrent så lang tid som jeg har brukt på dette teppet. Hadde jeg visst at dette skulle bli et såpass tidkrevende prosjekt, hadde jeg hvertfall valgt meg et finere garn. Babyull fra Europris skriker ikke kongelig luksus akkurat..

I mønsteret er det egentlig enda en blondekant utenfor bølgene. Jeg droppet denne, syns lissom det var litt i overkant (dessuten var jeg skikkelig lei!). I stedet strikket jeg et par runder rettstrikk og jeg syns egentlig det gjorde seg fint som avslutning.

Som sagt var dette et svært tidkrevende prosjekt. Ikke at mønsteret egentlig var så veldig vanskelig når jeg først kom i gang, men det var så sinnsykt mange masker på hver runde! Det tok meg faktisk over en time og ti minutter bare å felle av, og det uten pauser!

Jeg er veldig fornøyd med teppet! Så all tiden det tok var verdt det, enda er det ikke blokket heller. Tenk hvor fint det blir da, da kommer mønsteret virkelig til sin rett!

Jeg gleder meg til mai, hvor jeg kan pakke dette deilige teppe rundt et deilig lite barn!!

Appropos mai; Jeg skjønner at mai-babyer ikke kan få bare ullklær. Jeg er en selvutnevnt ullstrikker, så hvis noen har gode tips til bomullsgarn - tar jeg gladelig imot!

5 kommentarer:

 1. Så fint teppe! Og gratulerer med en liten i magen :)

  SvarSlett
 2. KJempe fint teppe. Og gratulera med ein liten mageboar.

  SvarSlett
 3. NYDELIG teppe! Og gratulerer så mye! Og du - ull har den fantastiske evnen at det svaler på varme dager og varmer på kalde dager, så det er ingen grunn til å begrense ullbruken ;) Hva med å strikke i tynt garn a la Nøstebarn/Holstgarn/NZ lammeuld eller lignende? Da blir plaggene lette og luftige, og passende til selv de varme sommerdagene :)

  SvarSlett
 4. Nydelig teppe, og gratulerer så mye! Det er så fantastisk når noe er på vei som man har lengtet og gledet seg til! For akkurat ett år siden hadde jeg det på samme måte som deg, i mai kom de to jentene våre (noen klarer bare ikke å begrense seg... ), og nå ligger det to seksmndsbabyer i hver sin seng og prøver å hvile litt. Oh lykke!

  Maibarn kan gjerne få noen plagg i tynn ull, det kan være godt å ha i starten. Jeg strikket to vester i bomullsgarn, det var deilig å ha på de varmeste dagene i sommer. Ellers anbefaler jeg å begynne på høstgarderoben til det lille nurket, sommeren forsvinner så fort ned en liten nyfødt, og plutselig er det høst og behov for varme ullplagg. Vi har brukt mye strikkejakker og ikke minst votter, luer og sokker, det er så greit å ha nedi vogna.

  Lykke til, jeg gleder meg til å se hva du lager til lille frø!

  SvarSlett
 5. Gratulerer så mye med magen! :) :) Og nydelig teppe du har strikket, virkelig verdt all tiden :)

  Regner med vi får se mange søte plagg fra deg fremover, gleder meg! Fin og optimistisk liste du har laget deg ;)

  Stor klem

  SvarSlett