tirsdag 27. juli 2010

Et mulig evighetsprosjekt

Fotoknudsen har tilbud på fremkalling av bilder om dagen. Bare 0,39 kr per bilde. Jeg benyttet anledningen og fremkalte alle bildene fra bryllupet i fjor. Nesten 1000 bilder, resultatet ser du ovenfor..

Var innom på bloggen til Frk. badegakk i stad. Hun hadde lagt ut det hun kalte en sommerlig selvangivelse.
Det syns jeg så morsomt ut, så her er min:


Dagens leppestift/lipgloss: alltid 8h lipstick fra Elizabeth Arden

Dagens duft (parfyme/lotion/shampoo/hva enn du dufter av): Intense fra Hugo Boss

Dagens sko: Flate, blanke, sorte, fine sko - mine favoritter

Dagens smykker: giftering, alliansering og klokke

Dagens bok (altså den du leser nå): Skumringstimen av Johan Theorin
Siste avis du leste: vg-nett

Siste cd du hørte på: Alicia Keys - Element of freedom

Siste film du så: Knocked up

Siste reise du var på (innenlands/utenlands): Biltur i norge (bergen-hardanger-mandal-kristiansand)

Siste nettsted du var innom før denne bloggen: a wee bit knitty, frk. badegakks blogg der jeg kopierte denne "selvangivelsen". (Forøvrig en super blogg!)

Siste te/kaffe du drakk: Bare vann til meg takk! (evt sitron/lime-saft)

Siste setning du sa: "Kan du ta meg de grå tøflene mine fra badet?"

List opp tre ting fra veska di: lommebok, planleggingsbok og mobil (ny, fancy mobil!)

tirsdag 20. juli 2010

Granny squares

Jeg finner ofte fargerik hekleinspirasjon på denne flotte siden.

Så enkelt og flott kan det gjøres!

mandag 19. juli 2010

Oppussingspause

Vi pusser opp et lite soverom på hytta. I pausene (eller når mannen jobber) vokser sjalet mitt sakte men sikkert. Jeg er inne i et kjedelig parti...

I pausene nyter jeg også min nye gadget. En Samsung Wave. De sier at denne mobilen kan alt... Jeg lærer...

Grytelapper


Jeg har de siste ukene heklet to sett med grytelapper. Det ene er allerede overlevert til nye eiere, men dette herlige rosa settet hadde jeg tenkt til å beholde selv. De er heklet i dobbel tråd cotton fra Stoff og stil med helvstaver i bakre maskeledd.
Hvert par veier 75 gram, så det vil gi 150 gram i fratrekk på garnlageret. 8200-150=8050 gram.

Enkel hoderegning

..tilsier at jeg, for å få redusert garnlageret til 4 kg innen utgangen av året må bruke opp 4200 gram på fem måneder. Det tilsvarer 84 nøster (dersom alle nøstene er 50 gram)! 84 nøster! Dessuten betyr det at jeg må bruke opp i gjennomsnitt 840 gram per måned, eller 16 nøster per måned. Deprimerende tanke egentlig, for det kommer jo aldri til å gå...

mandag 12. juli 2010

Blokking

Mitt første forsøk på blokking ble ganske så vellykket syns jeg. Dette enkle hullsjalet er strikket i Drops alpakka på pinne nr. 5 og var ferdig før jul i fjor en gang. Jeg har ikke vært så fornøyd med det egentlig. Det ble noen småfeil i det og det ble egentlig litt lite. Så det har ligget i en pose nederst i hobbykassen min. Men du verden hvilken forskjell litt blokking gjør. Nå er jo sjalet i passe sjalstørrelse og hullradene kommer til sin rett. Og fargen da, den er jo bare helt nydelig!

Når jeg først var i gang med blokking, blokket jeg likesågodt denne lille heklebrikken jeg heklet i påsken også. Brikken er heklet etter en gammel møllspist brikke som mamma'n min laget en gang i sin ungdom. Heklet i cotton fra Stoff og stil på nål nr. 2,5.

søndag 11. juli 2010

"Oppussing" av verandaen

På noen små stoler på verandaen hadde jeg noen stygge oransj-stripete Ikea puter som trengte en fornyelse. En meter blåblomstrete stoff fra Stoff og stil gjorde susen. Når jeg først var i gang sydde jeg et trekk til en kurv fra loppemarked og pyntet litt på et gammel fleecepledd. Ble ganske så fint, syns nå jeg..

lørdag 10. juli 2010

Sommerrydding

I dag fikk jeg et innfall.. Jeg kjørte avgårde til Jysk og handlet åtte plastkasser. Målet var å få orden i garnlageret mitt.

Slik så lageret ut FØR rydding:


Og her er lageret ETTER ryddingen:


Garnet er nå sortert etter f.eks. sokkegarn, babyull, alpakka osv. Veldig systematisk. Jeg gikk til og med litt amok med dymo-tape'en til mannen.

Selv med åtte nye bokser, endte jeg allikevel opp med en pose med garn og garnrester som jeg ikke fikk plass til. Jeg var på god vei ut døra for å kjøpe inn flere bokser da det slo meg at jeg jo egentlig holder på med garnslanking... Så nå er målet å aldri ha mer garn enn hva som får plass i boksene. Tror dere det går?

onsdag 7. juli 2010

Synder i sommersol..

Jeg bekjenner mine garnsynder. 6 nøster med cotton fra Stoff og Stil ble med meg hjem fra ferie. Vi kjørte tilfeldigvis forbi butikken i Drammen på vei hjem i går. Det blir + 300 gram i garnlageret det..

I tillegg var vi innom en Sparkjøpbutikk i Bergen og 6 nøster Babyull fra Gjestal til en barselgave til en liten oktoberbaby falt ned i bæreposen. + 300 gram til.

Altså, 7600 + 600 = 8200 gram i lageret. Hva skjedde med slankingen?

Bryllup x 2

(bildet er redigert etter ønske fra bruden..)

Vel.. jeg kan jo bare innrømme det med en gang. Sjalet (som nevnt i forrige innlegg) ble ikke ferdig til de første bryllupene. Kanskje fordi jeg gjorde feil to ganger og måtte rekke opp ca. et halvt nøste hver gang. Men kanskje mest på grunn av det du ser over...

Til det første av de to bryllupene sydde jeg nemlig 2x brudepikekjoler og 2 x brudesvennslips. Jeg ble veldig fornøyd, men med så flotte jenter og gutter som modeller er det ikke til å unngå.

Jeg hadde flaks.. Bryllupene ble holdt i nydelig vær , så sjalet var det (nesten) ikke bruk for. Vi skal i det tredje og siste bryllupet i august. Kanskje jeg får ferdig sjalet til da?

Kjolene/slipsene er forresten sydd i chiffong og sateng fra Stoff og stil. Mønsteret til den minste kjolen er også derfra, men mønster til den største kjolen samt slipsene er fra eget hode.