lørdag 30. oktober 2010

Nytt garn

Det er en stund siden jeg har kjøpt meg nytt garn. Jeg prøver vel egentlig å slanke garnlageret mitt, men har vel innsett at målet om å være nede på 4000 gram innen nyttår er uaktuelt. Som trøst bestilte jeg meg på torsdag tre hesper med Abuelita tjukk merino fra Pickles. Jeg digger Pickles kjappe levering. Allerede i dag var garnet i postkassen!

Garnet skal bli til julegaver i form av vridd hals (også fra Pickles). Garnet er nydelig mykt, så dette kommer til å bli fine venninnegaver. Skulle gjerne hatt en selv, men mannen (og jeg, noe motvillig) har innført shoppingstopp. Fram til nyttår skal jeg ikke handle noe annet enn mat og julegaver. Det kommer til å bli tøft. Jeg er nemlig en mini-shopoholic'er. Spesielt tøft kommer det til å bli i slutten av november da mannen og jeg skal på en kjærestetur til København. Pengene jeg ellers ville brukt på shopping skal spares og premien hvis jeg klarer meg gjennom hele perioden er en sydentur i februar/mars med oppsparte penger! Med den "guleroten" MÅ jeg bare klare det!

mandag 25. oktober 2010

Hespetre

Til bursdagen min i sommer fikk jeg hespetre av mannen. I helgen testet jeg det ut for første gang. Utrolig deilig å ikke sitte å kløne med hespet rundt knærne. Bra mann!
Jeg nøstet opp hespet jeg fikk av Vilma i "sokk-med-garn"-byttet tidligere i høst. 100 gram colinette sokkegarn av 100 % merinoull. Deilig garn! Usikker på hva jeg skal strikke av det. Er et hespe nok til et sokkepar for eksempel? Jeg har aldri strikket sokker med så tynt garn før, så jeg vet ikke... Tips mottas med takk!
I mellomtiden strikker jeg raggsokker til mannen. Endelig! De har han ventet på siden i fjor vinter - da endte jeg opp med å kjøpe sokker til han. Kanskje de blir ferdig i år...

søndag 10. oktober 2010

Flere luer

Jeg har laget noen flere luer. Dette er Stafflua med mønster fra Mirrevirre. Den er strikket/heklet i litt over ett nøste juvel fra idena (fra lageret til svigemor).

Disse to er heklet i topp't tå fra Gjestal. Det gikk med litt over to nøster per lue. Mønster fra eget hode med bølgekant og liten blomst. Kjappe og greie å hekle.
Jeg hekler luer til salget på julemessa i kirka der jeg går. Oslo Vestre Frikirke (vis a vis Bislett bad) den 20. november fra kl. 12-16. Mange hyggelige mennesker og veldig god julestemning så det er bare å møte opp ;)
Det blir nok et par luer til før jeg sier meg ferdig tror jeg..