onsdag 15. juni 2011

Pauseblogging

Hva blogger man om når man ikke har noen ferdigstilte prosjekter å skryte av? Hvertfall ikke som man har husket å ta bilde av? Tjo, kanskje litt ikke ferdigstilte prosjekter?

Jeg er ikke god på monogami når det kommer til mitt forhold til strikking/hekling. Ofte har jeg mange prosjekter på gang samtidig. Jeg hopper ofte, og fort videre hvis ting blir litt vanskelig eller kjedelig, eller hvis jeg ser et spennende prosjekt på en blogg/ravelry eller finner et fint nytt garn..

Noen prosjekter blir liggende nederst i hobbykista mi, mens noen får komme fram igjen innimellom. Noen prosjekter har jeg rett og slett som "innimellom-prosjekter", dvs. prosjekter jeg tyr til når jeg trenger et avbrekk fra et annet. Innimellomprosjektene blir skjelden ferdigstilt, rett og slett fordi det ikke er poenget.

Noen prosjekter kaller jeg veske-prosjekter eller vente-prosjekter. Det er små, enkle ting, ofte grytelapper, som jeg alltid har liggende i veska i tilfelle kjedsomhet på bussen, på et venteværelse el.l..

Her er noen av mine pågående prosjekter:

Dette skal/skulle bli en babyjakke. Mønsteret lager jeg selv, litt ettersom det faller seg - og det var ikke noe lurt! Garnet er deilig myk silkealpakka fra Viking, så jeg vurderer å rekke opp og begynne på noe annet, noe med mønster som noen andre har laget..


Dette var et påskeprosjekt. Det er jakken i Melkers hentesett fra Pickles, menjeg hadde glemt å ta med ermpinner - og der stoppet det opp. Dessuten er garnet litt tynnere enn oppskriften, og det som skulle være nyfødtstørrelse er nok nærmere prematur..


Dette er et typisk innimellomprosjekt! Deilig garn, deilige farger og morsom hekling. Akkurat det som skal til når man er dritt lei et eller annet håpløst prosjekt. Garnet er fra Londonturen, og til slutt blir det forhåpentligvis et finteppe til en heldig baby/mor. En gang...


Dette skal bli raggsokker til mannen. Som du ser er det bare bittelitt tåfelling som står igjen - men der gikk jeg lei. Og det er jo uansett ikke behov for raggsokker i juni, eller? Kanskje jeg husker de når høsten kommer..Og dette er mitt største prosjekt for tiden. Jeg hadde så suksess med uglegenseren, så jeg prøver meg på et stort prosjekt til. Dessuten trengte jeg enkel strikk på flyet til/fra NY, og hva er vel bedre enn en hel bol i rettstrikk. Desverre er garnet håpløst hardt å strikke med, og det ser ut til at det siger endel allerede. Jeg prøver å ikke la det demotivere meg..


I tillegg har jeg et heklesjal som veskeprosjekt om dagen, men det begynner å bli litt stort for veska. Jeg får finne noe annet.. Jeg har også et par prosjekter som skal få lov til å forbli nederst i hobbykista..


Har du mange prosjekter pågående samtidig? Eller er du en monogam strikker?

2 kommentarer:

 1. Så mye lekkert du holder på med! Likte spesielt de hekla-rutene :)
  Ja jeg kjenner meg nok igjen her...hihi. Men jeg er faktisk blitt flinkere til å fullføre prosjekter enn jeg var før. Og så er jeg blitt flinkere til å stoppe (og rekke opp) prosjekter jeg ser at ikke blir bra/ikke vil bli brukt :)

  Men når det er sagt, det morsomste med å strikke det er å begynne på noe nytt!

  Ha en flott dag

  Klem

  SvarSlett
 2. Her pågår det mye på en gang, ja! Viktig med veskestrikk, pausestrikk, tenkestrikk, tv-strikk etc etc! Har en tendens til å gå lei etter ei stund, når jeg har kommet i gang... da blir jeg fryktelig kreativ og har lyst til å starte på noe nytt. og sånn fortsetter det!

  SvarSlett