mandag 14. november 2011

Min gravide strikkeliste

Nå ligger teppet helt ferdig i "babykassen" min. I går festet jeg tråder, vasket og blokket det, og det ble nydelig og stort! Jeg har nå endelig begynt på babyprosjekt nr. 2 (var fast bestemt på å gjøre ferdig teppet før jeg kunne begynne på noe nytt, og det hjalp at neste planlagte prosjekt også trengte pinne 3,5. Disse satt jo heldigvis fast i teppet, hvis ikke kunne det gått dårlig..)

I denne fine bloggen laget Heidi seg en strikkeliste mens hun gikk gravid. Jeg har også en sånn strikkeliste (på et ark i avtaleboka mi), men jeg kan jo likegjerne ha den her. Det er masse jeg har lyst til å strikke til Knøttet, og det meste strikkes nok i ull. Jeg har derfor innsett at jeg må strikke det meste i en størrelse større enn nyfødt, slik at det kan passe neste høst (godt tips, Lykkelinn!).

Her er hva jeg håper å få strikket til Knøttet:
 • Fuglemammas ullbody fra boka Myk Start
 • Voksejakke fra Nøstebarn
 • Ullbukse uten seler fra boka Myk Start
 • Babyteppe i havskummønster (ferdig)
 • Nøstebarnteppe
 • Heldress fra Drops
 • Hentesett (fått av oldefarmor)
 • Luer, votter og sokker
 • Omslagsjakke fra Nøstebarn
 • Pentøy til et bryllup i slutten av juni (Har sydd bukse)
 • En bomullsjakke
 • Mykeste myke jakke fra boka Myk start (ferdig)
Jeg blir sikkert avsporet på veien og finner mye annet søtt som må strikkes, men det er ikke så viktig. Mest sannsynlig blir jeg heller aldri ferdig med hele denne lista, heller ikke viktig. Men det er jo greit å ha tankene et sted..

(redigert inn i ettertid)
Og dette er det jeg har blitt avsporet med (så langt):

lørdag 12. november 2011

Når to blir tre...

Mønster: Kopi fra et gammelt "Familien", men det er visst er Sandnes mønster i utgangspunktet (Minner mistenkelig om det danske "Prinsens svøb/Hele kongeriget" som kronprinsesse Mary har brukt til alle sine fire barn).
Pinne: 3,5 (100 cm rundpinne!)
Garn: Babygarn fra Trysilgarn (fra Europris)
Vekt: 300 gram

..er det fint å være godt forberedt! Et lite knøtt på størrelse med en plomme vokser og gror i magen min, og jeg er overlykkelig! Jeg har ventet lenge på dette, for det tok sin tid før mannen var klar, men nå er vi endelig her!

I dag runder jeg den o'store 12-ukers-milepælen, og det er også omtrent så lang tid som jeg har brukt på dette teppet. Hadde jeg visst at dette skulle bli et såpass tidkrevende prosjekt, hadde jeg hvertfall valgt meg et finere garn. Babyull fra Europris skriker ikke kongelig luksus akkurat..

I mønsteret er det egentlig enda en blondekant utenfor bølgene. Jeg droppet denne, syns lissom det var litt i overkant (dessuten var jeg skikkelig lei!). I stedet strikket jeg et par runder rettstrikk og jeg syns egentlig det gjorde seg fint som avslutning.

Som sagt var dette et svært tidkrevende prosjekt. Ikke at mønsteret egentlig var så veldig vanskelig når jeg først kom i gang, men det var så sinnsykt mange masker på hver runde! Det tok meg faktisk over en time og ti minutter bare å felle av, og det uten pauser!

Jeg er veldig fornøyd med teppet! Så all tiden det tok var verdt det, enda er det ikke blokket heller. Tenk hvor fint det blir da, da kommer mønsteret virkelig til sin rett!

Jeg gleder meg til mai, hvor jeg kan pakke dette deilige teppe rundt et deilig lite barn!!

Appropos mai; Jeg skjønner at mai-babyer ikke kan få bare ullklær. Jeg er en selvutnevnt ullstrikker, så hvis noen har gode tips til bomullsgarn - tar jeg gladelig imot!