lørdag 31. desember 2011

Årskavalkade 2011

I år som i fjor kommer her et statistisk innlegg om årets strikke- og hekleprosjekter. 2011 har ikke vært et like produktivt år som 2010. I år har jeg ferdigstilt 20 prosjekter, mot 25 i fjor. Noen av årets prosjekter har vært litt større enn fjorårets, så jeg "skylder" på det..

Det er mest strikking det går i, selv om jeg egentlig er veldig glad i å hekle..

Jeg hadde som et av mine nyttårsforsett for 2011 å strikke fra lageret, og det ser jo ut til å ha gått ganske så bra. Totalt 12 av 20 prosjekter er blitt produsert med lagergarn. Men jeg syns ikke lageret har minket noe særlig av den grunn..

Mye forskjellig har blitt produsert. Luer, sjal og babyting tar hoveddelen av kaka i år igjen..

Mest har blitt produsert til meg selv ser jeg (det var da egoistisk..), og over halvparten av det som er produsert er blitt i vår lille familie, inkludert et par ting til Knøttet nå på slutten av året. Tipper at Knøttet tar hoveddelen av kaka i 2012..

Januar seiler opp som den absolutt mest produktive måneden. Januar i år var kald og da var det stort behov for luer og skjerf i ull. Slutten av året har vært lite produktiv, det skyldes delt et stort babyteppe-prosjekt og delt at formen har vært litt sjaber i høst pga graviditeten..

Hvit/beige har vært årets farge. Det har vært endel i kobinasjon med andre farger, men også alene. Jeg tipper blått blir farger for 2012 ;)

Dette blir årets siste innlegg, derfor ønsker jeg alle lesere et riktig godt nytt år!! Vi sees i 2012!

fredag 30. desember 2011

Blått garn!

I dag har jeg benyttet meg av den nest siste dagen i alpakkafesten til Drops og bestillt mange fine blå (!!) nøster fra strikkenett.no. Det lille knøttet i magen min er nemlig en liten gutt!! Nå gleder jeg meg til å begynne på små, lyseblå strikketøy...

onsdag 28. desember 2011

Hentesett - til en gutt? Eller jente?

Det lille knøttet i magen min er så heldig å ha en oldemor (på mannens side) som er en super-strikker! Til jul i år var h*n (og jeg!) så heldig å få en fantastisk hentesett! Bildene lyver litt (dumme, skarpe vinterlys!), men fargen er lys lilla (min favoritt).

Jeg gleder meg til å bruke dette nydelige settet i mai på en liten jente eller gutt. Og hva det blir får vi kanskje vite i morgen for da er det ultralyd - vi gleder oss veldig!

søndag 18. desember 2011

Liten lue

Mønster: Babylue fra Myk Start-boka
Pinne: 2,5
Garn: Arwetta extra fine merino

Jeg er ferdig med et baby-veskeprosjekt. Jeg har alltid et lite prosjekt liggende i veska, og denne luen har jeg strikket på bl.a. mens jeg har ventet på legekontoret. Nå ligger vottesokkene i samme mønster i veska.

Lua er strikket i Arwetta extra fine merino, et nydelig garn! Garnet er kjøpt fra 123knit og jeg vil garantert kjøpe mer av dette. Makan til mykt ullgarn!!

Mønsteret sier at man skal strikke snorer til å knyte under haka, men jeg avventer det litt. Tror kanskje jeg har lyst på bånd i rosa eller blått, avhengig av utfallet av romjulens ultralyd.

Formen er fremdeles veldig opp og ned, men i helgen har jeg så vidt begynt å kjenne tegn til liv i magen, og det er veldig spennende!

onsdag 7. desember 2011

Bloggen i bokform og fremgang

Det har vært lite blogging i det siste.. Det har ikke vært så mye å blogge om.. Denne graviditeten gjør meg ganske sliten, og det har derfor ikke blitt så mye strikking det siste. Over ser du den siste månedens produksjon. Dette er 2,5 av 5 deler i mykeste myke jakke fra myk start-boka. Jeg har rekket opp et par ganger, gjort noen småfeil og ikke vært helt fornøyd med andre ting. Jeg vil at denne jakka skal bli fin.

Under strikketøyet ser du bloggboka mi. Jeg har brukt blog2print og fått trykket opp årgang 2010 av bloggen. Veldig enkelt, veldig gøy og så er det bevart for ettertiden. Tenker å gjøre det samme for 2011 når vi runder nyttår.