lørdag 24. november 2012

FO: Rillestrikket jakke


 

Mønster: Veksejakke, rillestrikket hettejakke fra boka "Strikk til nøstebarn" (strikket uten hette)
Garn: Babyull fra Stoff og Stil (og en rest tynn alpakka fra Drops)
Pinne: 4
Vekt: 125 gram (inkl knapper)

Lillegutt har fått ny jakke igjen. Hjemmestrikk denne gangen. De jeg strikket til han i våres er blitt for små pakket opp på loftet (han vokser så fort!), så det var på tide med noe nytt.


Jakken er rillestrikket hettejakke (minus hetten) fra Nøstebarnjakken. De er kjempeenkel og kjapp og strikke, og jeg er imponert over passformen. Den er smal og passer lillegutt perfekt. Litt stor, men det gjør ingenting, den skal forhåpentligvis holde hele vintern.Jeg har strikket jakken helt etter oppskriften med unntak av hetten. Den droppet jeg ettersom jeg syns det blir upraktisk og klumpete for babyer som for det meste ligger nede i vognen sin.

 

Jakken er strikket i babyull fra Stoff og Stil. Dette garnet er glatt, har et fint skinn og lett å strikke av. Jeg har derimot opplevd at det siger ekstremt ved vask og bruk, noe som i utgangspunketet er litt synd, men i akkurat dette tilfellet er det jo perfekt. Hele poenget med denne jakken er jo at den skal sige/vokse med barnet. Knapper er som vanlig kokosknapper fra Stoff og stil. Jeg digger enkelheten i disse knappene og finner bruktområder for de overalt.


Lillegutt ser hvertfall veldig fornøyd ut med jakken sin.

2 kommentarer:

  1. Kjempe fin jakke på en nydelig liten gutt :) Tror jeg må prøve meg på en sånn når alle ufoer og julegaver er strikket :)

    SvarSlett
  2. Så nydelig jakken var! Lekkert garn - jeg hadde ikke gjettet at det var babyull :) Knappene og heklekanten passet perfekt til, synes jeg :) God helg!

    SvarSlett