lørdag 24. november 2012

FO: Rillestrikket jakke


 

Mønster: Veksejakke, rillestrikket hettejakke fra boka "Strikk til nøstebarn" (strikket uten hette)
Garn: Babyull fra Stoff og Stil (og en rest tynn alpakka fra Drops)
Pinne: 4
Vekt: 125 gram (inkl knapper)

Lillegutt har fått ny jakke igjen. Hjemmestrikk denne gangen. De jeg strikket til han i våres er blitt for små pakket opp på loftet (han vokser så fort!), så det var på tide med noe nytt.


Jakken er rillestrikket hettejakke (minus hetten) fra Nøstebarnjakken. De er kjempeenkel og kjapp og strikke, og jeg er imponert over passformen. Den er smal og passer lillegutt perfekt. Litt stor, men det gjør ingenting, den skal forhåpentligvis holde hele vintern.Jeg har strikket jakken helt etter oppskriften med unntak av hetten. Den droppet jeg ettersom jeg syns det blir upraktisk og klumpete for babyer som for det meste ligger nede i vognen sin.

 

Jakken er strikket i babyull fra Stoff og Stil. Dette garnet er glatt, har et fint skinn og lett å strikke av. Jeg har derimot opplevd at det siger ekstremt ved vask og bruk, noe som i utgangspunketet er litt synd, men i akkurat dette tilfellet er det jo perfekt. Hele poenget med denne jakken er jo at den skal sige/vokse med barnet. Knapper er som vanlig kokosknapper fra Stoff og stil. Jeg digger enkelheten i disse knappene og finner bruktområder for de overalt.


Lillegutt ser hvertfall veldig fornøyd ut med jakken sin.

onsdag 21. november 2012

Dejligt å være norsk i København

I helgen var lillegutt på sin første utenlandstur sammen med mamman og pappan!
Sammen med et vennepar var vi på minicruise til København. Det var deilig! Litt fri fra den (noe) ensformige permisjonshverdagen. Deilig mat, shopping, snill gutt som sove hele (!!) natta og kvalitetstid med familien min og gode venner!

Vi måtte selvfølgelig legge igjen litt penger på Sommerfuglen, en fantastisk garnbutikk bare et steinkast fra Strøget. B kjøpte seg garn til en skappelgenser, og de var (heldigvis) utsolgt for den burgunderrøde fargen jeg falt for, hvis ikke kunne posen min blitt enda fullere ;)

Dette er hva som ble med hjem; to hekle-babytøy-bøker, et nøste hjertgarn i nydelige blåfarger og en inspirasjonspakke med tynt ullgarn i grå-grønn-lilla nyanser. De hadde mange slike inspirasjonspakker, og det var skikkelig vanskelig å bestemme seg for kun en. Men jeg har nettopp ryddet i garnlageret og fått en liten oppvekker ift innholdet, så best å ikke fylle opp alt for mye...

Heklebøker med babytøy er ikke så lett å få tak i. Disse to hadde jeg sett meg ut på forhånd og var egentlig hovedgrunnen til at jeg tok turen innom sommerfuglen. Gleder meg til å sette igang med prosjekter fra disse.

Det er deilig å være norsk i Danmark!

onsdag 14. november 2012

Jakke i bruk

Husker noen denne jakka?
Den er strikket i nyfødtstørrelse etter mønster i boka Myk start.

Lillegutt er i dag 6 mnd og bruker jakka for første gang! Og som dere ser er den enda stor og god :-)