onsdag 24. oktober 2012

Endelig ferdig


Mønster: Heldress fra boka Strikk til nøstebarn
Garn: Alpaca fra Drops
Vekt: 316 gram

Er så fornøyd med å endelig å fått denne dressen ferdig at jeg ikke engang har rukket å vaske den før jeg både bruker og blogger den!


Dressen har vært ferdig siden tidlig juni, med unntak av trådfesting og knappemontering, og der stoppet det ordentlig opp - helt til i dag, da en strikke/barselpermisjon-venninde sparket meg igang. Det hele var gjort på 2,5 timer (inkl. endel skravling), mens lillegutt som formiddagshvil.

Garn og knapper er fra Drops. Alltid like fornøyd med det. Har valgt å strikke halsen enkel, og ikke dobbel slik oppskiften sier, men den er tett og fin i halsen likevel. Ellers er den strikket akkurat slik oppskriften sier.


 Som du ser av øverste bildet, er ikke dressen mer enn litt for stor, så det var virkelig på tide å få den ferdig. Nå har jo ulltøysesongen begynt også... (Lillegutt har vært så heldig å få marius-heldress av en kollega av mamma, så denne dressen har konkurranse...).


Dressen var egentlig ganske kjapp å strikke. Du vet hvordan det er: "bare en stripe til... og en til... og en til", og vips så var den ferdig! Inkludert en liten fødepause, sånn midt opp på bolen ;)

Nå kan egentlig kulda bare komme. Lillegutt er hvertfall godt kledd med denne/mariusdress og i et nydelig skinn han fikk til dåpen (mer om det siden). Bilen har fått nye vinterdekk og mamma ny boblekåpe. Klappet og klart, som du skjønner!

9 kommentarer:

 1. Kjempeflott dress!! Bra du fikk fullført den nå da, mens den ennå passer!
  Ja, nå begynner vi å bli klare for vinteren!! :)

  SvarSlett
 2. Åh.. Det var jammen godt du fikk gjort den ferdig til bruk!!! Den er jo bare deilig på en liten guttekropp:) Jeg skal snart i gang med 3. størrelsen til snuppa her... Heldigvis går jo stripene som du sier ganske så fort!!!

  SvarSlett
 3. For en nydelig dress! Jeg falt pladask for fargevalget ditt - virkelig en nydelig kombinasjon :) denne dressen blir nok en storfavoritt i høst/vinter!

  SvarSlett
 4. Fin dress og fine fargar du har valgt.

  SvarSlett
 5. Nydelig dress! Jeg skal starte på en straks, må bare hespe opp garnet først:-)

  SvarSlett
 6. Denne dressen er så fiiin! <3 Og jeg syns denne var et veldig fint eksemplar. Så fine farger!! Hvilken størrelse har du strikket her?

  SvarSlett
 7. Fiiine dressen!!! Herlige farger og modell!!:)

  SvarSlett
 8. Kjempefin dress! Har også en slik på pinnene:-) De er så gode.

  SvarSlett
 9. Kjempe søt dress! Har garn liggende til en sånn en, må bare bli ferdig med alt annet først :/ Masse fint på bloggen din :)

  SvarSlett