mandag 15. oktober 2012

FO: Dåpskjole

 Siden lillegutt ble født i mai kan jeg ikke skryte på meg å ha vært veldig aktiv med strikkpinnene/heklenåla.
Nøstebarndressen fra et par innlegg siden ble ferdig strikket i slutten av juni og har siden ligget i påvente av trådfesting og knappemontering. Noen som kjenner seg igjen?

MEN - en ting er jeg veldig stolt av å ha fullført denne sommeren: dåpskjolen!

 Mønster: 95114 dåpskjole fra Stoff og stil
Garn: Cotton (også fra Stoff og stil)
Forbruk: Har ikke veid kjolen, men mønsteret sier 13 nøster og jeg har et par igjen..

 Kjolen ble påbegynt etter et lite innfall på Soff og stil på forsommeren. Innfall av typen "denne-var-jo-veldig-fin-og-vi-skal-jo-snart-ha-dåp-jeg-kjøper-et-par-nøster-og-prøver-og-hvis-det-er-lett-og-går-fort-så-fullfører-jeg". Og det var lett. Og gikk fort. Og ble pent. Så da fullførte jeg...


 Det tok tid da... Dåpen var søndag 30. september og kjolen ble ferdig torsdagen før. Men jeg ble veldig fornøyd!

Mønsteret sier at du skal ha en bred og svært innviklet bord nederst på kjolen. Jeg syns det ble veldig massivt og kræsjet med enkelheten ellers, så jeg valgte å bruke den samme borden som var nederst på ermene også her.

 Da kjolen var ferdig kom jeg plutselig på at dåpsbarn også må ha lue, så da ble det en improvisert (var veldig lei av å lese mønster) lue med utgangspunkt i mønsteret på kjolen (det kunne jeg jo utenat etter å ha heklet det i flere måneder...).

Underkjolen ble en enkel forkleversjon laget i en fei på overlocken. Og som seg hør og bør broderte jeg navn og dåpsdato nedert på den (med maskin vel og merke, jeg er ikke den store brodøren (?) ).

3 kommentarer:

 1. Jeg er så imponert ;O)
  Nydelig arbeid, rett og slett!

  Takk for kommentar hos meg, så fant jeg jo
  deg og din blogg! :O)
  Nina

  SvarSlett