lørdag 5. januar 2013

Årets første


Mønster: Selebukse (utgangspunkt) fra boka Myk Start
Garn: Shetland soft fra Malsen og Mor
Pinne: 2,5 og 3
Vekt: 95 gram

Årets første ferdigstilte plagg en en bukse til lillegutt. Jeg begynte på denne buksa i november i fjor, men så kom desember med sykdom og julestress, så den ble lagt litt til side (kanskje også fordi at det midtpartiet, etter at du har satt beina inn på samme pinne, er GRUSOMT kjedelig!).


Buksen begynte som selebukse fra Myk start boka. Har erfart at størrelsene i denne boka er gigantiske, så jeg la opp med maskeantallet til nyfødtstørrelsen og strikket lengden etter 8-12 mnd størrelsen, pluss litt til for å ha litt å vokse i gjennom vintern. Da jeg var kommet godt opp påforstykket og den første selen, fant jeg ut at jeg egentlig ikke syntes glattstrikk i dette garnet ble noe fint (dessuten var jeg lei). Jeg rekket derfor opp et stykke nedover og strikket på en vrangbord i livet istendenfor. Syns egentlig det ble kjempefint.

Foreløpig er vrangborden brettet ned. Buksen er lang likevel, men lillegutt strekker seg noe såvoldsomt om dagen, så jeg har på følelsen at det ikke er lenge til den må brettes opp. Silkebånd kjøpt på Søstrene grene passet fint i livet syns jeg.


Mønster: Omslagsvest fra Babyheklet
Garn: Sublime (ettellerannet - har kastet magebåndet, 100 % merino hvertfall..)
Pinne: 4,5
Vekt: 95 gram (her også!)

Denne vesten heklet jeg med lillegutts juleantrekk i tankene. Hadde kjøpt hvit skjortebody og tversoversløyfe og så for meg at dette kom til å bli kjempefint. Niheklet lille julaften for å få vesten ferdig. Og så våknet lillegutt på julaften med 39,5 i feber. Stakkar liten! Det var ikke snakk om å ha på han ull hele jula, så denne vesten er ubrukt. Heldigvis er den ikke sånn veldig feststemt, så jeg satser på at den fint kan brukes over en vanlig ullbody framover også. Dessuten skal vi på juletrefest i kirka i morgen, så jeg krysser fingerene.


Må også vise fram tre fine hobbybøker jeg fikk til jul. Sy om med Jenny Skavlan, Kreativ mamma og Flere Pickles favoritter. Jeg har vært oppslukt i disse hele jula, for å si det sånn...

4 kommentarer:

 1. Det såg ut som en gd bukse :) Takk for tipset om store størrelser i den boken, gjelder det alle plaggene?

  SvarSlett
 2. Så flott buksa ble! Jeg likte garnet du har brukt, et herlig fargespill i det! :)

  SvarSlett
 3. Godt nyttår! Og så fine bøker du har fått til jul, man får aldri for mange hobbybøker :)
  Og skjønner jo godt at du ikke har prioritert strikkaplagg til deg selv det siste året ;)
  Kjempeflott bukse du har strikket, det garnet så bare nydelig ut!

  Ha en fin søndag
  Klem

  SvarSlett
 4. Nydelig bukse, den så deilig og myk ut! En kan aldri ha for mange hobbybøker, synes jeg... to av tre av de du har der har jeg i hylla :)

  SvarSlett