mandag 10. februar 2014

Stripejakke

Mønster: Utgangspunkt i enkel jakke fra Pickles
Garn: Cortina Soft fra Gjestal
Pinne: 5
Vekt: 250 gram
 Garnet til denne jakken kjøpte jeg i fjor sommer på Sparkjøp i Bergen sentrum. Inspirasjonen var de mange fine jakkene som Gøril har laget. Bloggen hennes er en stadig kilde til inspirasjon og tempoet denne dama har på strikkingen sin er beundringsverdig.

Jeg tok utgangspunkt i maskeantallet på Pickles enkel jakke i str. 2 år, men jeg la opp et par ekstra masker foran og strikket rundt. Siden jeg ville ha jakken glattstrikket tenkte jeg at det var kjappest. Dessuten hadde jeg lyst til å prøve steeking, en metode hvor man hekler opp kanter i steden for å sy med symaskin, før man klipper i strikketøyet. Jeg sydde noen sømmer med symaskin i tillegg til steeking'en, før jeg plukket opp masker til fremkantene, rett og slett fordi jeg ikke turte å stole på mine nybegynnerkunnskaper. Sikkert unødvendig, men sånn ble det hvertfall.

Jakken ble tjukk og fin, og var ferdig på et blunk. Planen var egentlig noen spreke, morsomme knapper, men da jeg var i knappebutikken fant jeg ingen jeg likte, og falt tilbake på kjente, kjære perlemorsknapper. En klassiker som går til det meste.

Mitt neste prosjekt er et teppe til en kommende liten baby. Mammaen har termin nå midt under OL, og jeg slenger meg derfor på pinneguri's Regnbuefebruar. Lillegutt likte hvertfall veldig godt fargene!

6 kommentarer:

 1. Så flott jakke! Enig, perlemorknapper er en slager. Og babyteppet i regnbuefarger blir sikkert kjempefint :) God ide.

  SvarSlett
 2. Flott jakke på sjarmerende gutt! :) Gleder meg til å se babyteppet!

  SvarSlett
 3. Så fin jakke! Erfaringer med hvordan garnet holder seg i bruk? Jeg har et par nøster av dette, men har kun prøvd meg på toving av det :)

  SvarSlett
 4. Så lekker den ble! Likte fargevalget ditt:)

  SvarSlett
 5. Den jakka ble virkelig fin altså! Og modellen er en stor, sjarmerende gutt:)

  SvarSlett
 6. Fin jakke :) Hyggelig å prøve noe nytt da.

  Spent på å se regnbueprosjektet ditt.

  SvarSlett