fredag 20. februar 2015

Smillas kjole


Mønster: Smillas kjole fra heftet "All you knit is love"
Garn: Silkeull fra Nøstebarn
Pinne: 3
Vekt: 51 gram
Størrelse: 6 mnd

Noen ganger kommer man over en oppskrift og da kan planer være planer... Dette var en sånn gang. Jeg fikk heftet "All you knit is love" i en forsinket julegave fra mann og sønn, og ballongbuksene var grunnen til at jeg ønsket meg akkurat det heftet. Da jeg bladde gjennom heftet, fanget denne kjolen oppmerksomheten min og før jeg visste ordet av det var den på pinnene. Den gikk kjapt å strikke. Det er mye vrangstrikk, men jeg var så spent på resultatet at jeg klarte ikke legge pinnene fra meg (det er noe annet enn den ribbuksen i str 4 år jeg har på pinnene nå. Snakk om kjedelig arbeid, to rett, to vrang, to rett, to vrang... Blæh!)


Dette bildet ville ikke snu seg denne gangen... rart!
Silkeullen fra Nøstebarn var deilig å strikke med. Litt tynnere enn hva jeg vanligvis liker, men igjen, prosjektet drev meg framover kjapt. Garnet ble kjøpt hos Nøstebarn på Bjørlsen i romjula på vei hjem etter ultralyden som viste at det var en liten tulle i magen. Og ja, jeg kjøpte garn til ballongbuksene samtidig.

mandag 16. februar 2015

Follow my blog with Bloglovin

Søt babyromper


Mønster: Babydrakt fra "Den store guttestrikkeboka"
Garn: Tynn alpakka fra Pickles
Pinne: 3
Vekt:  47 gram
Størrelse: nyfødt

Denne romperen er så søt! Og jeg bare elsker denne bringebærrosa fargen fra Pickles. Dette garnet er superdrøyt. Hittils har jeg strikket en nøstebarnvest og denne romperen og brukt rett i overkant av 100 gram. Jeg har enda 100 gram igjen, så det kommer mer i denne fargen!

Da jeg begynte var jeg veldig usikker på hvordan mønsteret kom til å se ut, ettersom jeg syns garnet var litt for tynt til at mønsteret kom ordentlig frem. Jeg vurderte lenge å rekke opp, og strikke glattstrikk, men jeg endte opp med å beholde mønsteret. Mønsteret ble ganske fint, men det ville nok blitt enda finere i et litt tykkere garn. Tror f.eks. babymerinoen til Drops ville vært perfekt til denne. Mulig jeg må prøve det etterhvert. Kjempesøte knapper fra en garnbytting for et par år siden.


fredag 13. februar 2015

Resteteppe


Jeg strikket og fikk endel tepper før lillegutt ble født. Men man får vel aldri for mange tepper, eller?
Dessuten fortjener vel alle babyer sitt helt egne teppe, og ikke bare arv etter storebror, om enn de er aldri så fine..?

Jeg har hvertfall funnet fram ymse rester av tynn alpakka og lagt opp til et skråstrikket nøstebarnteppe med striper. Tanken er at det kan være et greit tidsfordriv i ny og ne, når jeg er lei alle andre prosjekter. En stripe her og en stripe der, det blir jo teppe av det etterhvert.

torsdag 12. februar 2015

Flettevest

Mønster: Egenkomponert med utgangspunkt i Nøstebarnvest
Garn: BabyAlpackaSilk fra Drops
Pinne: 3,5
Vekt: 150 gram
Størrelse: ca. 3 år

Tre nøster BabyAlpackaSilk fra lageret var akkurat nok til denne vesten til snart-treåringen min. Det var ikke mer enn nok til å feste knappene igjen til slutt. Fornøyd!

Fletter er så fint! Ikke så ofte jeg strikker det, men jeg er alltid fornøyd når jeg tar meg tiden til det. Håper guttungen blir fornøyd også.

fredag 6. februar 2015

Sukkersøtt til baby

Mønster: Enkel babylue fra Nøstebarnboka, Babysokker fra Myk Start
Garn: Babyull fra Gjestal og noen meter Silkeull fra Nøstebarn
Pinne: 3
Vekt: 55 gram
Størrelse: Nyfødt

Et nøste babyull holdt akkurat til en bitteliten lue og noen søte små sokker. Sokkene hadde jeg svært god erfaring med til lillegutt da han var baby, og luen har jeg strikket noen ganger i gave med gode tilbakemeldinger, så dette tror jeg blir et veldig godt brukt sett etterhvert. Jeg har fulgt mønsteret til punkt og prikke, og heklet på en liten blodekant tilslutt, for litt ekstra jentefeeling. Sukkersøtt!


Johannesjakke

Mønster: Johannesjakke fra Pickles
Garn: Extra Fine Merino fra Drops
Pinne: 3,5 og 4,5
Vekt: 350 gram
Størrelse: 2-3 år


Denne jakken har tatt fryktelig lang tid, og det er deilig at den endelig er ferdig. Mønsteret var forsåvidt ganske lett og morsomt og strikke, og merinoull er jo en drøm å strikke med, men jakken er litt for stor til lillegutt, så det hastet liksom ikke med å få den ferdig. Jeg la opp i fjorårets sommerferie, og mesteparten ble strikket i løpet av høsten (innimellom andre prosjekter). Kanter og montering ble imidlertid gjort i starten av denne uka, så jeg "jukser" meg til ganske mange gram på årets statestikk.

Mor er veldig fornøyd, og selv om 2,5 åringen innrømmet at "Joda, den er fin mamma...", så ville han ikke prøve den. Selv ikke etter løfter om sjokoladebit... Jaja, jeg satser på at jeg får den på han etterhvert, størrelsesmessig er det hvertfall en perfekt vårjakke :-)

mandag 2. februar 2015

Monteringsmandag

I dag er det monteringsmandag hos meg. Den kjipeste jobben, men deilig når det er unnagjort. I haugen min i dag ligger en Johannes-jakke fra Pickles, en Semilla-kjole og en romper fra Guttestrikkeboka. Snart kommer det altså mer nytt på bloggen.

søndag 1. februar 2015

Reisestrikk

Hva er egentlig det perfekte reisestrikketøy?
Denne helgen har mannen og jeg hatt barnefri helg i Gøteborg. Turen innebar totalt 8 timer på tog - og da trengs det strikketøy. Fortrinnsvis et lite, som krever lite garn og lite tankevirksomhet, og som ikke blir for fort ferdig. Mitt go-to prosjekt i slike tilfeller er nesten alltid en nøstebarnvest. Det ble det også denne gangen. En pinne, et nøste alpakkaull og oppskriften i hode (og på mobilen for sikkerhetssyld).

Hva strikker du på tur?