mandag 30. april 2012

FO: Heklet uro


Knøttet vårt skal få "bo" i en nydelig hengevugge av makramè som vi har fått av mamman min (kjøpt fra Sofies villa - anbefales!). Og selv om den kommende mamman syns duse farger er nydelig til et lite knøtt, så har jeg skjønt såpass at små knøtt liker sterke farger. Det er visstnok med på bl.a. å utvikle sansene.

Jeg har derfor heklet en enkel uro i de sterkeste fargene jeg kunne finne ;) Garnet er en sånn pakke med 10 x 10 gram Jarbo akrylgarn fra Stoff og Stil. Og selv om jeg er en sterk motstander av akrylgarn, så er det jo ikke mange meterne man trenger til slike heklakuler, og knøttet skal jo bare se på den - så denne gangen fikk det passere.

Ringen i toppen er en ledningsstump som jeg har heklet et trekk til. Lette "overalt" etter en plast- eller trering å ha der, men det var ikke å oppdrive. Da er det godt å ha en handy elektrikermann!

Godt fornøyd med hekleprosjektet mitt, så får vi se om knøttet også liker den, når han kommer ut om en tre-fire ukers tid..

mandag 23. april 2012

Mønster: Artig skrue hettelue fra Pickles
Garn: Merino extra fine fra Drops
Pinne: 5
Vekt: ca. 160 gram

Denne hetteluen ble gitt bort til en søt og aktiv ettåring på lørdag. Den er strikket i str. 1-2 år og var bittelitt stor, noe som passer utmerket, ettersom tanken var at den skal passe til høsten når snuppa starter i barnehage.

Lua var morsom og kjapp og strikke, men jeg syns kanskje den ble litt massiv i dobbel merino. Jeg lurer på om ikke enkel tråd hadde gjort seg vel så bra? Den er nok litt varmere og mer "værbestandig" i dobbel tråd, men vindtett er den jo uansett ikke..

Jeg valgte å strikke skulderpartiet fram og tilbake, istedenfor rundt slik oppskriften sier (etter tips fra en eller annen blogg), og så sydde jeg fint sammen etterpå. Det er kjedelig å strikke alle vrangmaskene som må til når man strikker riller rundt. Bortsett fra det fulgte jeg oppskriften til punkt og prikke, og prøvde meg også for første gang på sammenveving, noe som var både enkelt og pent.

Alt i alt et morsomt prosjekt på store pinner (til avveksling fra alle babyplaggene på "synåler" som det ellers går i om dagen). Men nå vender jeg tilbake til nøstebarndressen (som heldigvis strikkes på pinne 4,5!).

lørdag 21. april 2012

Pågående prosjekter

Jeg har ikke ferdigstilt noen prosjekter på en stund..
Jo, ett, men det kommer det ikke bilder av før i morgen, det er nemlig en gave somm skal gis bort i dag.
I mellomtiden viser jeg gjerne fram hva som er på pinnen.

Her er et lite hekleprosjekt. Kan du gjette hva dette skal bli?

I tillegg holder jeg på med en nøstebarndress i dobbel alpakka. Den blir supermyk! Og striper gjør at strikkeingen flyr avgårde (når jeg først setter meg ned å strikker selvfølgelig..).

Det gule påskesjalet fra noen innlegg siden er lagt på "vent". Halvveis inn i mønsterbiten fant jeg ut at den norske oversettelsen av mønsteret var feil. Da var det bare å begynne å ta opp, og det gadd jeg ikke akkurat nå. Og nå er jo påsken over, så et gult sjal er ikke det første jeg tenker på. Kanskje når det nærmer seg neste påske?

søndag 15. april 2012

På vei..

Magen og Knøttet inni der vokser og gror i rekordfart! Dette bildet er fra uke 30, det er 4 uker siden og magen er bare blitt større. Og større skal den bli.

Prydelig og Mrs. Hardy skriver om gutte- og jentemager i dag. Jeg vet (så sikkert som man kan være når Knøttet fremdeles er på innsiden da..) at inni magen min vokser det en gutt. Og magen min er nok en typisk guttemage. Det er lissom bare magen.. Ellers er kroppen min som den var for 34 uker siden + 2-3 kilo da..

Jeg velger å tenke at jeg har vært heldig med denne graviditeten. Ja, jeg har et bekken som verker døgnet rundt om dagen og som gjør at jeg er 40 % sykemeldt, men jeg har ikke kramper i beina, vann i kroppen, vondt i ryggen eller andre plager, og jeg er tross alt fremdeles 60 % på jobb!

Nå gleder jeg meg bare til at han skal komme! Det er 6 uker til termin, og dagene går med til å vaske babytøy og planlegge hva som skal pakkes i sykehusbagen. Vogn, vugge, bilsete og det meste annet er handlet inn og bare står å venter..

Det blir en spennende vår!