mandag 20. april 2015

Morosett

Mønster: Morosett fra Pickles
Garn: Smart fra Sandnes garn
Pinne: 3 og 3,5
Vekt: 390 gram
Størrelse: 3-4 år

Av erfaring vet jeg at det kan bli svært lite strikking med en nyfødt baby. Jeg har derfor vært ute i god tid og strikket storebrors høst-ullsett til barnehagen ferdig allerede nå.

Jeg ble inspirert av en venninne som strikket morosett til alle sine tre barn. Hun syns det var så morsomt å strikke, så da måtte jeg også prøve.

Jeg valgte Smartgarn fordi jeg synes merinoull (originalgarnet) strekker seg lett i ribbestrikk,  og et barnehagesett må tåle mye bruk og mye vask. Dessuten var fargevalget på strikkebutkkken mye større i smart enn merino. Fargene har 3 - åringen valgt selv (ja, han var med på strikkebutkkken og ja, det var en prøvelse).

Eneste endringen jeg har gjort ut fra mønsteret er å ikke smalne buksa nederst til oppbrettkant. Jeg prøvde og synes ikke det ble noe fint, så jeg strikket 2r/2vr hele veien. Mønsteret var ellers greit å strikke. Genseren var morsom og gikk fort, buksa endel saktere.

Spent på å se hvordan dette holder mål til høsten og veldig glad for å være litt tidlig ute for en gangs skyld.

4 kommentarer:

 1. Så herlig sett! Likte godt fargene han valgte, skikkelig glade barnehagefarger :) 2åringen her elsker garnbutikker, hun må være arvelig belastet ;)

  SvarSlett
 2. Så moro med spreke farger! Dette kommer til å bli en hit i barnehagen! Sikkert lurt å velge et mer solid garn. Det ene morosettet jeg har strikka ble plukka sund av 2-åring på kjedelig og litt for lang biltur. Kabelspunnet merino er glatt, ja...

  SvarSlett
 3. Lekkert sett! Er nok lurt å gå for holdbare klær til barnehagegarderoben, ja :)

  SvarSlett
 4. Kjempefint sett. Har den genseren på lista mi jeg også:) Fint fargevalg av treåringen :)

  SvarSlett