onsdag 22. april 2015

Påskegult

Mønster: Ballongbukser fra "All you knit is love"
Garn: 2-tråds merinoull fra Nøstebarn
Pinne: 3
Vekt: 62 gram
Størrelse: 6-12 måneder

Jeg simpelten elsker disse Ballongbuksene! Og såklart måtte frøkna i magen få en slik. Buksene ble strikket i påsken og ferdigstilt i går (manglet kun seler). Jeg liker å strikke gult i påsken, det er liksom blitt en liten tradisjon det.

Jeg har endret flettemønsteret i oppskriften. Jeg syns det mønsteret som oppskriften foreslo gjorde litt for lite ut av seg og jeg liker godt dette med litt hullmønster. Dette er det samme mønsteret som på Smillas kjole. Bortsett fra det har jeg strikket akkurat som i oppskriften. Buksen gikk ganske kjapt å strikke. Jeg rakk faktisk enda et prosjekt i løpet av påsken. Det får komme seinere.

Dette er mitt første prosjekt i nøstebarn sin merinoull og jeg må si at jeg er ikke sånn kjempeimponert. Den er veldig tynn, litt ujevnt spunnet og virker stiv. Håper den blir mykere i vask. Tynn ull gir jo lette, fine plagg, men jeg syns Shetland soft (Malsen og mor) eller New Zealand lammeull (123knit.com) er å foretrekke. Endel rimeligere er det også faktisk.

Uansett; buksen er kjempesøt og jeg gleder meg til å bruke denne utpå høsten.

3 kommentarer:

  1. Så fin bukse du har strikket :) Det blir mye mykere i vask heldigvis, også fyller det seg litt mer ut og gir et jevnt resultat. Men ja finnes billigere alternativ hvis en bestiller fra Danmark og veldig glad i de typene jeg også :)

    SvarSlett
  2. Supersøt! Gult er en skikkelig gla'farge!

    SvarSlett
  3. Nydelig! Garnet jevner seg ut, fluffes litt og blir mykere etter vask og for hver bruk:)

    SvarSlett