onsdag 22. april 2015

Påskegult

Mønster: Ballongbukser fra "All you knit is love"
Garn: 2-tråds merinoull fra Nøstebarn
Pinne: 3
Vekt: 62 gram
Størrelse: 6-12 måneder

Jeg simpelten elsker disse Ballongbuksene! Og såklart måtte frøkna i magen få en slik. Buksene ble strikket i påsken og ferdigstilt i går (manglet kun seler). Jeg liker å strikke gult i påsken, det er liksom blitt en liten tradisjon det.

Jeg har endret flettemønsteret i oppskriften. Jeg syns det mønsteret som oppskriften foreslo gjorde litt for lite ut av seg og jeg liker godt dette med litt hullmønster. Dette er det samme mønsteret som på Smillas kjole. Bortsett fra det har jeg strikket akkurat som i oppskriften. Buksen gikk ganske kjapt å strikke. Jeg rakk faktisk enda et prosjekt i løpet av påsken. Det får komme seinere.

Dette er mitt første prosjekt i nøstebarn sin merinoull og jeg må si at jeg er ikke sånn kjempeimponert. Den er veldig tynn, litt ujevnt spunnet og virker stiv. Håper den blir mykere i vask. Tynn ull gir jo lette, fine plagg, men jeg syns Shetland soft (Malsen og mor) eller New Zealand lammeull (123knit.com) er å foretrekke. Endel rimeligere er det også faktisk.

Uansett; buksen er kjempesøt og jeg gleder meg til å bruke denne utpå høsten.

mandag 20. april 2015

Morosett

Mønster: Morosett fra Pickles
Garn: Smart fra Sandnes garn
Pinne: 3 og 3,5
Vekt: 390 gram
Størrelse: 3-4 år

Av erfaring vet jeg at det kan bli svært lite strikking med en nyfødt baby. Jeg har derfor vært ute i god tid og strikket storebrors høst-ullsett til barnehagen ferdig allerede nå.

Jeg ble inspirert av en venninne som strikket morosett til alle sine tre barn. Hun syns det var så morsomt å strikke, så da måtte jeg også prøve.

Jeg valgte Smartgarn fordi jeg synes merinoull (originalgarnet) strekker seg lett i ribbestrikk,  og et barnehagesett må tåle mye bruk og mye vask. Dessuten var fargevalget på strikkebutkkken mye større i smart enn merino. Fargene har 3 - åringen valgt selv (ja, han var med på strikkebutkkken og ja, det var en prøvelse).

Eneste endringen jeg har gjort ut fra mønsteret er å ikke smalne buksa nederst til oppbrettkant. Jeg prøvde og synes ikke det ble noe fint, så jeg strikket 2r/2vr hele veien. Mønsteret var ellers greit å strikke. Genseren var morsom og gikk fort, buksa endel saktere.

Spent på å se hvordan dette holder mål til høsten og veldig glad for å være litt tidlig ute for en gangs skyld.

søndag 12. april 2015

Shorts til storebror

Mønster: Shorts fra Guttestrikkeboka
Garn: Alpakka fra Sandnes garn
Pinne: 3
Vekt: 77 gram
Størrelse: 3-4 år

En shorts til storebror ble ferdig et par uker før påske, og er blitt testet ut med god erfaring i en bursdagsfeiring. Garnet er Sandnes alpakka med tweed-effekt. Et nydelig garn, både i utseende og å strikke med. Snoren er laget i en rest brun babyull.

Dette er shorts nr. 2 etter denne oppskriften. Denne gangen felte jeg litt færre masker før vrangborden rundt bena, for jeg syns den forrige ble så trang. I stedenfor 2 rett sammen hele veien, felte jeg 2 rett sammen, en rett osv. Det ble perfekt. Sitter inntil benet, men uten å være for stramt og han kan helt sikkert bruke den en god stund.

Det blir nok flere slike shortser etterhvert, syns de er så fine!

lørdag 11. april 2015

Ups!

Jeg innrømmer det; jeg har kjøpt mer garn. 6 nøster til, for å være eksakt. So long, garnshoppestopp!

Jeg fikk det plutselig for meg at lillesøster måtte ha et rosa, rillestrikket teppe ala nøstebarn. Og jeg visste hvilket garn det måtte bli. Et av mine favorittgarn, babyull fra Gjestal kommer i en nydelig nesten tåkerosa farge. Helt perfekt!

På vei til legen (hvor det alltid er lang ventetid) forrige dagen, ble derfor garnet kjøpt. Og på venterommet hos legen kom jeg ganske langt!

Sånne rilletepper er ganske kjedelig, men det har blitt mye mønster og fletter og telling i det siste (et par prosjekter venter på å bli vist fram). Det er greit med litt tanketom tv-strikk innimellom også.

Men , nå skal jeg ikke kjøpe mer garn på en stund!

onsdag 8. april 2015

Bomull til lillesøster

Mønster: Rillebukse fra "Myk start"
Garn: Bomull fra Søstrene Grene
Pinne: 3
Vekt: 79 gram
Størrelse: ca. 3-6 mnd

Da var påsken over for denne gang og det er på tide å tenke på vår. I og med at lillesøster ventes sent i Mai er det greit å fylle på strikkegarderoben med noe annet enn ren ull også. Denne gangen prøvde jeg meg på bomull.

Denne buksen er det første plagget jeg noengang har strikket i rent bomullsgarn. Garnet er kjøpt på søstrene grene, og fargene skrek til meg fra garnhyllen der inne. Jeg syns garnet var godt å strikke med, men jeg er spent på å se om det holder fasongen i bruk og vask.

Jeg har kjøpt mer bomullsgarn (ulike varianter for å teste) og planlegger shorts og t-skjorte til storebror. Men akkurat nå er jeg tilbake til ull på pinnene. Nærmere bestemt syltynn nøstebarnull.