onsdag 15. september 2010

Nøstebarnjakke

En barndomsvenninne får en liten jente i oktober og for en gangs skyld er jeg litt tidlig ute.. Jeg har strikket veksejakke fra boka "strikk til nøstebarn". Oppskriften var enkel, kjapp og morsom og strikke.

Jeg har brukt to og et halvt nøste babyull fra Gjestal. Det garnet liker jeg kjempegodt. Det holder fasongen lenge og gir et jevnt og fint resultat.

Jakken er kantet med en rest hvit tynn alpakka etter bryllupssjalet. Knappene er fra strikkedilla på Oslo City.

Jeg syns jakken ble kjempefin! Håper mamma'n er enig.. Jakken veier ca. 125 gram. Da er garnlageret nede i 7375 gram. (Men så må jeg jo plusse på 200 gram for gavene fra Vilma og Synnøve, altså er jeg på 7575 gram.)

Har pakket den inn allerede, og som du ser røper båndet litt om pakkens innhold.

Nytt prosjekt er allerede i gang (med en av gavene som nevnt over). Jeg håper jeg har nok garn til denne halsen.4 kommentarer:

 1. Kjempeflott nøstebarnjakke i fine farger!! Må vere ein super gave å få:))

  SvarSlett
 2. For ei finfin jakke! Etter endelig å ha nøstebarnboka i hus sitter jeg daglig og sikler etter ulike plagg jeg vil strikke. Det blir nok en fornøyd mamma og ny verdensborger som får denne:)

  SvarSlett
 3. Det var en veldig flott jakke. Så fint med detaljene rundt kanten og knapper i samme farge :)
  Og den halsen du har startet på har jeg sett på flere ganger.. den er fin!
  Ha ei flott helg :)

  SvarSlett
 4. Hei igjen Mie, og takk for koselig kommentar på bloggen min:) Den kjolen tok ikke alt for lang tid å strikke. 3 uker i effektiv strikketid, men jeg hadde en del pauser innimellom..:)Det er ikke så skummelt som det ser ut til, rett og slett fordi en strikker jo på større pinner enn til bebiser, så det går jo ganske kjapt unna likevel! Klem:)

  SvarSlett