mandag 27. september 2010

Stafflua

Denne lua har blitt en hit i bloggverden den siste tiden. Så da måtte jo jeg også prøve, og jeg skjønner hvorfor så mange har laget denne. Mønsteret kommer fra Mirrevirre, og det er kjapt, enkelt og morsomt å strikke. Jeg begynte i går ettermiddag og kunne rett og slett ikke legge den fra meg. (Det hjalp sikkert litt på produksjonstiden at jeg er syk om dagen, meeen..)

Jeg brukte litt over ett nøste Vestlandsgarn fra lageret og pinne/heklenål nr. 5. Denne går i "julemarked-i-kirka"-esken og det blir med sikkerhet flere av denne typen.

lørdag 25. september 2010

Ferdig hals

Garnet fra Synnøve som jeg fikk her, er blitt til en hals. Ganske nøyaktig to nøster Sandnes alpakka og mønster fra drops. Jeg brukte ikke riktig garn eller pinne etter oppskriften, men jeg syns halsen ble fin likevel. Regner med at hullmønsteret blir litt mer synlig etterhvert som den blir tatt i bruk.

Jeg noterer 100 gram i fratrekk på lageret og er nede i (7575 - 100 =) 7475 gram. Neste prosjket er en enkel pute til sofa'n.

onsdag 22. september 2010

Det begynner å bli kaldt..

..og jeg har tatt konsekvensene og kjøpt meg et par skikkelig tykke, varme gensere. Jeg har også funnet fram vintertøyet fra i fjor og på pinnene for øyeblikket befinner det seg en varm hals i alpakkagarn.

I forrige uke var jeg på kurs i sentrum. Jeg kunne ikke dy meg og stakk selvfølgelig nesa innom mangobutikken etter endt kursdag. Mango har så mye fint! De har akkurat min stil - enkelt og elegant, med noen plagg med ekstra detaljer. Jeg kunne tatt hele butikken med meg hjem.

Uansett, så falt jeg hvertfall pladask for denne flotte genseren:

Jeg falt for enkelheten og så for meg hvordan denne kunne passe både til jobb og hjemme. Men så tenkte jeg som så; "Dette kan da ikke være allverdens å strikke selv, og jeg har jo lenge hatt lyst til å strikke noe i økoalpakkaen til Viking. Kanskje dette kan være prosjektet?"

Så da er spørsmålet, kjære lesere; Kan noen tipse meg om et mønster på en lignende genser? Jeg fant ikke noe som lignet så veldig på drops, og der stopper for det meste mine "søke-etter-oppskrift-på-nettet-kunnskaper". Tips mottas med takk!

Jeg minner også om dette innlegget. Fremdeles "plasser igjen". Vil du ha gave?

onsdag 15. september 2010

Nøstebarnjakke

En barndomsvenninne får en liten jente i oktober og for en gangs skyld er jeg litt tidlig ute.. Jeg har strikket veksejakke fra boka "strikk til nøstebarn". Oppskriften var enkel, kjapp og morsom og strikke.

Jeg har brukt to og et halvt nøste babyull fra Gjestal. Det garnet liker jeg kjempegodt. Det holder fasongen lenge og gir et jevnt og fint resultat.

Jakken er kantet med en rest hvit tynn alpakka etter bryllupssjalet. Knappene er fra strikkedilla på Oslo City.

Jeg syns jakken ble kjempefin! Håper mamma'n er enig.. Jakken veier ca. 125 gram. Da er garnlageret nede i 7375 gram. (Men så må jeg jo plusse på 200 gram for gavene fra Vilma og Synnøve, altså er jeg på 7575 gram.)

Har pakket den inn allerede, og som du ser røper båndet litt om pakkens innhold.

Nytt prosjekt er allerede i gang (med en av gavene som nevnt over). Jeg håper jeg har nok garn til denne halsen.mandag 13. september 2010

Gaver! ..igjen!

Da jeg kom hjem fra jobben i dag hadde postmannen vært her med en morsom gave! Jeg var en av tre heldige vinnere i gaveleken hos Synnøve i NøøMade. Gaven var to nøster deilig alpakka i babyrosa farge og deilige sjokoladetrekte nøtter. Jeg lurer på om to nøster er nok til å lage en hals? Har lenge hatt lyst til å lage en litt pen, løs hals. Har sett så mange flotte versjoner på blogger rundt om.

Betingelsene i gaveleken er at man må gi videre, derfor: De tre første til å svare på dette innlegget vil få en liten gave i posten. Legg igjen en kommentar da!


Må også vise bilde av en ekstragave som jeg fikk av svigermor til forsinket bursdagsfeiring for et par uker. Svigermor hadde ryddet garnlageret og jeg fikk en stor eske full med flott ullgarn. Noe er allerede på god vei til å bli heklede luer til kirkens julemesse i november.

søndag 12. september 2010

Sniktitt på stua..

Vi begynner å bli ferdig med oppussingen av stua, såjeg tenkte jeg kunne vise dere litt hvordan det er blitt... Jeg fant til slutt en veggfarge jeg likte. Det tok ni forsøk! Nå er det gardinene som er det store "uromomentet" - jeg aner ikke hva jeg vil ha!


Her har spisestuebordet fått ny plass. Vinduene er malt hvite og har fått nye plissegardiner, og vi har kjøpt noen nye Billy-bokhyller på Ikea.


En liten detalj: Nydelige roser fra mannen!

Sjenken er ikke ny, men har fått ny funksjon som tv-benk og spilloppbevaring.

Nye lamper fra Ikea lyser opp mørke kroker nå som det nærmer seg høst.

En detalj fra bokhyllen.
Over sofa'n har jeg krangla meg til en bildelist (mannen er ikke noe glad i sånt "tull"). Den gamle mor-datter lampen har fått et strøk hvitmaling og er så god som ny, eller hvertfall brukendes til jeg hvet hva jeg vil ha i stedet. Settekassen er et loppefunn. Jeg tenker også og strikke meg en rustikk pute i sofa'n..
Detalj fra bildelisten. Her skal jeg ha mange fine familiebilder etterhvert. Foreløpig er det mange tomme rammer. Jeg gleder meg til enkelt å kunne skifte ut bildene etter humør, årstid eller lyst..
Et lite stileben av levende lys som gir koselig stemning utover mørke høstkvelder.
Fortsatt fin søndagskveld alle sammen!

lørdag 11. september 2010

Hvite kjoler, brune vegger og gaver


Det har vært lite blogging i det siste. Det bunner i den enkle grunn av at det har vært lite strikking i det siste. Andre og viktigere ting har opptatt tiden min. Ja, det finnes faktisk noen (ytterst få) ting som har status som viktigere enn strikking i min bok. Blant dem finner du kjolesøm for venninner og oppussing av stua.

En veldig god venninne gifter seg om få uker. Hun har bedt meg om å sy om en brudekjole. I samme periode har vi holdt på med oppussing av stua. Som dere skjønner av overskriften blir stueveggene brune. Brudekjoler og brun maling er ingen god kombo. Jeg har derfor okkupert stuebord, gulv og kjellerstue hos mamma om dagen. Hun er snill hun. Hun klager ikke, kommer med gode råd og hjelper til og med til med tråkling! Og jeg får middag også, så bedre kan det vel ikke bli?!

I sommer var jeg med på "kopp med garn"-bytte hos Lena. I dag var jeg og hentet gaven min på postkontoret. I pakken var et hespe nydelig grønt sokkegarn, en fin kopp og litt te, alt pakket fint inn i en nydelig eske med engler på. Tusen takk til Vilma for denne flotte gaven!!