tirsdag 6. januar 2015

Farvel 2014 - en slags oppsummering

Tenk at 2/3-deler av 2014 skulle gå uten et eneste blogginnlegg. Faktisk skrev jeg bare lusne 4 innlegg i hele 2014. Skam på seg! Jeg håper 2015 kan bli bedre, og jeg har allrede noen ferdige prosjekter "spart opp".

Jeg begynner 2015 med en kjapp oppsummering av hva som har skjedd siden sist (mars 2014!!). Det blir ikke en like utfyllende oppsummering som forutgående år, for dokumentasjonen på ferdige prosjekter er så som så...

APRIL/MAI

 

Vi feiret påsken i Kuala Lumpur hos Tante og Onkel (min manns søster). En spennende, deilig og annerledes påske.


Tante "Len" var høygravid og barselgaven ble (nesten) ferdig på turen. Sett av rillejakke fra "Babystrik på pinde 3", enkel lue fra "Strikk til nøstebarn" og sokker fra "Myk start". Strikket i lammeuld fra 123knit.com


Jeg ble også ferdig med rullegenseren fra "Strikk til nøstebarn" i mai. Strikket i Shetland soft fra Malsen og mor, med fine metallknapper fra et marked i Kuala Lumpur og albuelapper for ekstra slitasje.


Det er ikke lett å ta bilder av en aktiv to-åring - selv med bestikkelser i form av sjokoladekjeks, så det ble noen bilder uten modell også.


Jeg sydde og klippet opp til knappestolpen, og strikket et lite felt i rillestrikk (for å slippe å strikke frem og tilbake slik oppskriften sier), og ble veldig fornøyd med det. Genseren har vært mye brukt i barnehagen i høst.

 

Mai var også måneden da vårt lille sjarmtroll fylte to år, og vi laget istand skikkelig barnebursdag med fly som tema.

JUNI/JULI/AUGUST

 Sommeren kom og gikk, og var fantastisk! Vi hadde en deilig uke på cruise i middelhavet sammen med hele min familie. Deretter hadde vi noen fantastiske uker på hytta i Hardanger i nydelig sommervær.Eneste ferdigstilte prosjektet i sommer ble denne Rhino rumperen (oppskrift finnes gratis på ravelry), strikket i dobbel ull/bomull-blanding fra Viking. Deilig mykt garn, men i det flotte været vi hadde i sommer ble den faktisk bare brukt en gang - den ble rett og slett for varm. Dessuten ble halsen veldig løs, her burde jeg ha strikket noen runder tilmed fellinger før vrangborden.

  
Resten av sommeren brukte vi på oppussing av kjøkkenet vårt. Prosjektet ballet litt på seg (sånn som det alltid gjør) og tilslutt jobbet vi i nesten alle hustets rom. Takk og lov for at vi kunne bo hos mamma og pappa som bor en ti-minutters kjøring fra der vi bor!

SEPTEMBER/OKTOBER/NOVEMBER/DESEMBER

Vi flyttet hjem til et nesten ferdig kjøkken i midten av september, og resten av høsten/vinteren har jeg tilbrakt vannrett i senga/sofaen med ekstrem svangerskapskvalme. Hyggelig og utrolig kjipt på en gang. I starten ble det ikke strikket noe, det er vanskelig når man ligger.. Etterhvert, sånn i midten av november, blusset strikkelysten opp igang, i takt med at jeg kunne sette meg opp noe, og det har blitt produsert et par ting, både som gaver og til den lille tulla som ventes i mai. Mer om det senere.Vi sees for forhåpentligvis flere innlegg i 2015 enn i 2014. Godt nyttår!

3 kommentarer:

 1. Gratulerer så mye med baby i magen! Så spennende! Gleder meg til å se hva du tryller frem i 2015:)

  SvarSlett
 2. Så hyggelig med en oppdatering fra deg igjen! Gratulerer med baby på vei♥
  Gleder meg til å følge deg i 2015.

  SvarSlett
 3. Ser ut som året har vært flott til tross for laber aktivitet på bloggen. Sånn er det noen ganger, hos meg har det vært labert noen måneder nå, men det strikkes likevel! Plutselig er jeg vel tilbake igjen:) gratulerer med en liten spire, håper formen bedrer seg videre også:)

  SvarSlett