mandag 28. mars 2011

Syklubb

Kan man ha syklubb når man bare er to? Vi hadde hvertfall det i kveld, R og jeg. Min beste venninne R troppet opp hjemme hos meg kl. 18 med symaskin og div. annet. R har nettopp hatt bursdag (25! Hurra!) så jeg stilte med gave og kake. Perfekt stekt brownie fra toro, akkurat passe bløt (les videre så skjønner du hvorfor det er viktig å påpeke det akkurat i dag...).
Vi sydde endel og skravla og lo mest, sånn som syklubber skal være. Utrolig hyggelig var det faktisk!!På disse bildene ser vi ganske konsentert ut, men det var nok mest for bildet sin skyld. For å være helt alvorlig, så ble det faktisk ikke så veldig mye produktivt ut av kvelden (for min del).


R derimot, sydde tre kjempesøte små mapper (og slo seg litt løs med min fancy symaskins mange finesser).


Jeg, det er nesten så jeg ikke tør å vise det fram, sydde 1 og en halv mislykkede poser til pappa (han skal ha de til snellene til fiskestengene sine). Til slutt ga jeg opp, det ble med skravlinga i dag. Poser kan jeg sy en annen dag... Men kaka ble god da!


Midt i en latterkrampe ble kveldens motto til (mest for min skyld):

"Sy en ny en, du kan gråte over den andre i natt".

Det var utrolig morsomt i stad, men du som leser syns sikkert ikke det. Det syns ikke mannen heller. Kan kom hjem midt i en latterkrampe og så dumt på oss, før han forsvant ut av syne igjen... ;)

Men vi hadde det gøy da! Og en ny syklubb-kveld er allerede booket inn i kalenderen.

søndag 20. mars 2011

Posesøm

Jeg har sydd noen poser til å oppbevare strikketøy i, sterkt inspirert av Gry Anette (se forresten hennes giveaway her!).

Posene er sydd med utgangspunkt i oppskriften hos timotei. Men jeg laget et lite knapphull midt foran og dro en tråd gjennom der (istedenfor to i sidene). Jeg satte også på en snorstopper. Den turkise/grønne er ganske stor og til strikketøy av typen genser, babyteppe o.l. Den lilla og den svart/rosa-mønstrete er litt mindre og passer fint til luer, sokker o.l.

Og for dere som var med på stue-oppussings-frustrasjonen her, her og her kan jeg melde om at det i helgen (endelig) har kommet opp nye gardiner (på det ene vinduet, vel og merke). Det ble hvite lingardiner med tynne, hvite blondegardiner bak. Mannen er ikke overlykkelig med blondegardinene, for å si det mildt - så vi får se hvor lenge de får lov til å henge..

fredag 18. mars 2011

onsdag 16. mars 2011

Forandring fryder!

Det er vår i Oslo om dagen. Endelig! Sola skinner og snøen smelter (sakte, men sikkert). Tørr og bar asfalt - utrolig lenge siden sist. Deilig!

I vårstemning forrige fredag tok jeg med meg et par garnnøster i spreke farger hjem. De skal bli til et babyteppe, foreløpig har jeg ingen mottaker i tankene, så dette er et rent koseprosjekt. Gøy er det også!

Bloggen har fått et nytt, forenklet utseende (som du sikkert ser, hvis du hr vært her før). Jeg har nemlig vært "tenåringsvakt" for min 14 år gamle lillesøster et par dager, og hun er en racer på bilderedigering. På null komma svisj ble den nye headeren min til. Jeg er kjempefornøyd! Hva syns du?

fredag 11. mars 2011

Litt hverdagssøm

Jeg ble inspirert av Gry Anette for kort tid tilbake, og fant frem stoffrester og symaskin og sydde et par strikkepinneetuier og noen små mapper til småting.

Det blomstrete beholdt jeg selv, til strømpepinnene mine. Jeg begynner å opparbeide meg et ganske stort lager av de, og måtte ha en chic oppbevaring. Veldig fornøyd, syns det blomstrete stoffet var så fint. Det rød-orangsje etuiet ble gitt bort til en venninne som klaget over at pinnene fløt utover hjemme.

Jeg sydde to småmapper også. Den turkise er allerede blitt tatt i bruk (som dere ser nedenfor). Den rosa venter på lukning. Tenkte jeg skulle prøve meg på noe annet enn knapp, må bare finne ut hva...

I morgen har jeg avtalt shopping på den nye Stoff og stil butikken i Oslo med en venninne, så dere skal ikke se bort ifra at det kommer flere søm-innlegg fremover..

lørdag 5. mars 2011

FO: Lue med fletter

Mønster: basert på mannens flettelue
Garn: Alpaca superfine fra Viking
Pinne: 7

Jeg gikk forbi ei jente på gata her tidligere i vinter som hadde så fin lue, så, håndarbeidsfreak som jeg er, har jeg nå funnet frem fint garn fra lageret og laget min egen versjon. Lua jeg så hadde dusk i pels, og det har jeg også veldig lyst på. Vet noen hvor jeg kan få tak i det?
I mellomtiden har lua fått dusk i samme garn.

Lua veien 130 gram og garnet var fra lageret.

torsdag 3. mars 2011

VM

Mønster: innfallsmetoden
Garn: Østlandsgarn, Mor Aase og Sportsgarn fra Viking
Pinne: 5

VM-febern herjer (sammen med en annen og mindre behagelig feber) også i stua her hjemme hos oss. Vi heier fram Bjørgen og Northug til gull etter gull. Og vi jubelrusen ble denne enkle lua til. Mannen skal opp i skogen ved kollen i helgen og ligge i telt og heie på gullgutta/jentene, og da måtte han jo ha noe varmt og patriotisk til å varme ørene.

Lua er strikket i dobbelt garn fra lageret (stolt!) og veier 100 gram.
Nå gleder jeg meg til jentekveld med venninnene, og strikketøy skal selvfølgelig med.

PS! Du kan jo titte inn her, for å se andre fine VM-luer.